סכין מטבח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מגוון סכיני מטבח

סכין מטבח היא כל סכין המיועד לשמש בהכנת מזון. סכיני מטבח קיימים בצורות, גדלים וסוגים שונים, וכל אחד מהם מותאם למשימות מסוימות כמו למשל חיתוך, גילוף, וכדומה. בעוד שניתן בפועל להשתמש רק בקומץ סכינים המיועדים לשימוש כללי - בעיקר סכין שף גדולה, קופיץ, סכין חיתוך קטנה, וסכין לחם - ישנם סכיני מטבח נוספים אשר מיועדים למשימות ספציפיות.

העיצוב של סכין המטבח, והחומר ממנו הוא עשוי, יכולים להשפיע באופן מהותי על היעילות והקלות של השימוש בסכין. סכיני מטבח עשויים ממגוון חומרים, אך לרוב הם עשויים מנירוסטה, פלדת פחמן ופלדת אל-חלד. גם הידיות של סכיני המטבח לעיתים רבות עשויים מחומרים שונים, לרבות עץ ופלסטיק. עיצוב הידית משפיע רבות על נוחות השימוש בסכין המטבח.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סכין מטבח בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא טכנולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39358314סכין מטבח