סיר טיגון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סיר טיגון במסעדה
סיר טיגון ביתי

סיר טיגון או תנור טיגון או דיפ פרייראנגלית: Deep fryer) הוא מכשיר מטבח המשמש לשיטת הבישול טיגון בשמן עמוק.[1] מכשיר זה נפוץ במטבחים מסחריים, אם כי קיימים גם דגמים ביתיים של המכשיר.

בדרך כלל, לסירי טיגון יש סלסילה למזון שייכנס לתוך מיכל השמן.[2] בחלק מהמכשירים קיימים גם קוצב זמן, פונקציות אוטומאטיות להגבהה והורדה של הסל, מערכת אוורור, מערכת סינון שמן ומערכת בקרת טמפרטורה.[3]

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סיר טיגון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Deep Fat Frying Basics for Food Services". OSU Fact Sheets (באנגלית אמריקאית). ארכיון מ-2019-03-06. נבדק ב-2019-03-05.
  2. ^ "Fryer Baskets". horecatiger.eu. אורכב מ-המקור ב-2021-10-06. נבדק ב-2019-02-21.
  3. ^ Gromicko, Nick. "Deep Fryer Inspection". InterNACHI. ארכיון מ-2024-01-03. נבדק ב-2024-02-09.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38055275סיר טיגון