סטייק דלמוניקו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סטייק דלמוניקו
Delmonico steak
סטייק Ribeye בטרם הכנה
סטייק דלמוניקו בדלמוניקו'ס במנהטן התחתית של ניו יורק

סטייק דלמוניקו או דלמוניקו סטייקאנגלית: Delmonico steak) מוכן מאחד מכמה נתחי בקר (בדרך כלל ribeye, ה-ribeye המכונה "פילה סקוטי" באוסטרליה ובניו זילנד והוא סטייק צלעות ללא עצמות מגזרת צלעות הפרה), עם חיתוך נתח עבה שזכה לפופולריות על ידי הגשתו במסעדת דלמוניקו'ס בניו יורק במהלך אמצע המאה ה-19.[1] [2]

מאפיינים

סטייק דלמוניקו אמיתי נחתך משלושת האינצ'ים הראשונים של עין הצ'אק (סטייק עין הצ'אק מגיע מהכתף העליונה של הפרה). במקומות אחדים עשויים להשתמש בכל נתחי סטייק הבקר השונים למטרה זו, תוך הכנה המשתנה מאזור לאזור בארצות הברית. המונח "סטייק דלמוניקו" עשוי להתייחס לכל חיתוך של סטייק כנתח עבה.[3]

התוספת המקורית

בנוסף לסטייק, כללה הארוחה המקורית גם מנת תפוחי אדמה, הידועה בשם Delmonico potatoes, שהוכנה על ידי הכנת מנת מחית תפוחי אדמה עם גבינה מגוררת ופירורי לחם מטוגנים בחמאה, שלאחר מכן נאפתה עד להזהבה והוגשה מהבילה.

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ Joe O' Connell. "Delmonico steak: a mystery solved". נבדק ב-2007-03-17.
  2. ^ Derrick Riches. "The Delmonico Steak - New York's most famous steak". נבדק ב-2007-03-17.
  3. ^ "What Exactly Is a "Delmonico" Steak?". 2017-09-21.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0