סבינה ישקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

סבינה ישקהגרמנית: 'Sabine Jeschke; נולדה ב-27 ביולי 1968) היא פרופסור למידענות בהנדסת מכונות באוניברסיטת RWTH(אנ')[1], שבאאכן.

פרופ׳ ישקה מכהנת כיו"ר הדירקטוריון של VDI Aachen (איגוד המהנדסים הגרמני) מאפריל 2012;[2] החל ממאי 2015, היא מכהנת בחבר מועצת הפיקוח של Körber AG (חברה להנדסה מכנית). החל מ-10 בנובמבר 2017 משמשת ישקה כחברת מועצת המנהלים של חברת הרכבת הלאומית של גרמניה לדיגיטציה וטכנולוגיה (דויטשה באן);[3] בנוסף, היא מכהנת כמנהלת מעבדת הקיברנטיקה[4] באוניברסיטת RWTH.

בסמסטר הקיץ של שנת 2017, יצאה לחופשת שבתון, כדי לפתח את מחקרה בתחום התודעה המלאכותית, והיא מעורבת בבניית מיכל חשיבה "בינה מלאכותית חזקה" בחברת וולוו לרכב בגטבורג.

קורות חיים

סבינה ישקה נולדה בשוודיה ובהמשך חייה עברה לגרמניה, שם נישאה וילדה את בנה (נולד ב-1991).

היא למדה פיזיקה ומדעי המחשב באוניברסיטה הטכנית של ברלין[5], גרמניה. היא השלימה את פרויקט מחקר הסטודנטים שלה במהלך שהות במחקר, במרכז המחקר NASA Ames Research Center Moffett Field[6] קליפורניה, ארצות הברית בניהולו של ויליאם (ביל) בורוקי. במשך לימודי הדוקטורט שלה, עבדה כחוקרת מדעית במכון für Mathematikh באוניברסיטת Technische Universität ברלין וכפרופסור/ מדריכה כעוזרת במכון הטכנולוגי בג'ורג'יה באטלנטה, ארצות הברית.

בשנת 2004 (בגיל 36), סיימה את לימודי הדוקטורט בהצטיינות באוניברסיטה הטכנית בברלין. שנתיים אחר כך, הפכה לפרופסור צעירה לכלי תקשורת חדשים במתמטיקה ומדעי הטבע באוניברסיטת Technische Universität Berlin. בשנת 2007 מונתה לפרופסור מן המניין במכון לטכנולוגיות שירותי (IT (IITS, ובמקביל מנהלת את שירותי טכנולוגית המידע המרכזית באוניברסיטת שטוטגרט, גרמניה. בנוסף, שימשה כפרופסור אורח וראש המרכז לשעבר למולטימדיה בהוראה ומחקר. כיום מקדמת פרופ׳ ישקה, פרויקט ללא מטרת רווח, שנועד להעניק חדשנות ויזמות באוניברסיטת Technische Universität Berlin[7]. בשנת 2009 נענתה לפנייה מצד אוניברסיטת אאכן והפכה לפרופסור ומנהלת אשכול המכון IMA / ZLW & IfU בפקולטה להנדסת מכונות.[1] עד שנת 2010, שמשה בנוסף, פרופסור אורח עם הכוונה מדעית של פרויקטים מחקריים, במכון עבור אופטיקה טכנית באוניברסיטת שטוטגרט שבגרמניה[8]. בין השנים אוקטובר 2011 - ספטמבר 2016, כיהנה כסגנית דיקן הפקולטה להנדסת מכונות באוניברסיטת RWTH אשר בעיר אאכן בגרמניה. בין התחומים העיקריים במחקרה של ישקה, ניתן למנות את נושא הרובוטיקה וטכנולוגיית אוטומציה (רובוטיקה הטרוגנית ושיתופית, שירותי אינטרנט ברובוטיקה), תנועה וניידות (מערכות תחבורה אוטונומיות וחצי-אוטונומיות, לוגיסטיקה בינלאומית), Internet of Things (מערכת התקני מחשוב) ומערכות סייבר-פיזיקליות (תעשייה 4.0, שירותי אינטרנט סמנטיים), בינה מלאכותית (שילוב נתונים וכריית נתונים, מערכות רב סוכנויות, מחשוב קוגניטיבי), אינטראקציה בין מכונה אנושית (מעבדות וירטואליות ומרוחקות, סביבות הכשרה חכמות), מחקר חדשנות (חדשנות) תחומים, ניטור מגמות וניהול מידע (טכנולוגיות אינטגרציה לשירותי מידע, מושגי למידה והוראה חדשניים). ישקה מכהנת וחברה מומחית במספר רב של וועדות. ביניהן ניתן למנות את היותה חברה בכירה במכון למהנדסי חשמל ואלקטרוניקה (IEEE) מאז 2011; חברה בוועדת התוכנית "רובוטיקה ואוטומציה" של מרכז התעופה והחלל הגרמני (DLR) מאז 2017.

ביולי 2014, זכתה לכבוד על ידי האגודה הגרמנית למדעי המחשב (GI), בהכרה במוחות הדיגיטליים של גרמניה. על תרומתה הרבה לחינוך הנדסי מודרני, הוענקה לה שרשרת ניקולה טסלה הזהובה[9] של החברה הבינלאומית לפדגוגיה הנדסית[10] (IGIP) בספטמבר 2015 . יחד עם הצוות הלוגיסטי של אוניברסיטת RWTH אאכן, והאוניברסיטה למדעים יישומיים של אאכן, היא זכתה בתואר אליפות העולם בליגת הלוגיסטיקה של RoboCup [11] במשך שלוש שנים ברציפות (2016-2014).

ספרים

  1. Cyber-Physical Systems - Foundations, Principles and Applications
  2. Industrial Internet of Things - Cybermanufacturing Systems
  3. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering
  4. Exploring demographics -- Transdisziplinäre Perspektiven zur Innovationsfähigkeit im demografischen Wandel
  5. Automation, Communication and Cybernetics in Science and Engineering
  6. Exploring Virtuality – Virtualität im interdisziplinären Diskurs
  7. Prethinking Work - Insights on the Future of Work
  8. Intelligent Robotics and Applications (Part I and II)
  9. Enabling Innovation. Innovative Capability - German and International Views

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סבינה ישקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Germany´s Digital Heads honored, RWTH AACHEN UNIVERSITY
  2. ^ VDI – The Association of German Engineers
  3. ^ Deutsche Bahn
  4. ^ Cybernetics Lab
  5. ^ Technische Universität Berlin
  6. ^ NASA
  7. ^ innoCampus: Home
  8. ^ University of Stuttgart
  9. ^ UNT, Annual Award Nikola Tesla
  10. ^ [www.igip.org IGIP], International Society for Engineering Pedagogy
  11. ^ RoboCup


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31951653סבינה ישקה