מרק אפאנג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק אפאנג

מרק אפאנג, הוא מרק ירקות שמקורו באנשי האפיק של ממלכת האפיק, במדינת קרוס ריבר. ואנשי האיביביו של אקווה איבום בדרום ניגריה.[1]

זהו מאכל המוכר על ידי הניגרים וגם בחלקים מסוימים של אפריקה. פופולרי במיוחד בקרב אנשי האיביביו ואנשי האנאנג של אקווה איבום ומדינת קרוס ריבר שאימצו את המטבח הזה כחלק מזהותם התרבותית.[2]

מוגש בבתים וגם בטקסים כמו חתונות, קבורה ופסטיבלים. בעיקר בחלק הדרומי של ניגריה.[3] מרק אפאנג מזין מאוד ועלות ההכנה מותאמת לצורכי המשפחה. המרכיבים המשמשים להכנת המרק כוללים: בשר, דגים, שמן דקלים, פלפל, שאקי (מעיים של פרה), waterleaf, עלה okazi, בצל, שיחי הרדוף מלח וקצת תבלינים אחרים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק אפאנג בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Badiru, Iswat Badiru; Deji (2013-02-19). Isi Cookbook: Collection of Easy Nigerian Recipes (באנגלית). iUniverse. ISBN 9781475976717.
  2. ^ "Top Exotic Nigerian Dishes You Must Taste This Week". Nigerian Bulletin - Nigeria News Updates (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2017-02-20.
  3. ^ Okafor, Onnaedo. "Food Profile: 10 best foods to eat from 10 regions in Nigeria" (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2017-02-20.

 

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33061338מרק אפאנג