הפקולטה לניהול, אוניברסיטת חיפה
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
| ||
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. |
הפקולטה לניהול באוניברסיטת חיפה מציעה תוכניות לימודים לתואר שני ולתואר דוקטור בתחומי הניהול. בפקולטה פועלים שלושה חוגים:
- החוג למינהל עסקים
- החוג לניהול משאבי טבע וסביבה
- החוג לניהול מידע וידע.
בנוסף פועלים במסגרתה מרכזי מחקר אחדים:
- המרכז לחקר ארגונים וניהול המשאב האנושי
- המרכז לחקר חברת המידע
- מרכז שגיא לחקר אינטרנט
- המרכז הבינתחומי לחקר רגשות
- המרכז לחקר משאבי טבע וסביבה.
הפקולטה נוסדה ב-1996. דיקן הפקולטה הראשון היה פרופ' אליעזר שליפר, ואחריו כיהנו בתפקיד זה פרופ' נחום ביגר, פרופ' אילן משולם, פרופ' שיזף רפאלי ופרופ' יוסי יגיל. הדיקן הנוכחי הוא פרופ' יצחק סמואל.
חוגים
החוג למינהל עסקים
בית הספר לניהול הוקם באוניברסיטה בשנת 1996, ובשנת 2011 הפך לחוג למינהל עסקים במסגרת הפקולטה לניהול.
בחוג מתקיימים לימודים לתואר דוקטור ושש תוכניות לימוד לתואר שני:
- מינהל עסקים למנהלים
- ניהול ארגונים ללא כוונת רווח
- ניהול נדל"ן ושמאות מקרקעין
- ניהול אסטרטגי של משאבי אנוש
- ניהול עם התמחות בניהול ספנות ונמלים
- מינהל עסקים (באנגלית).
ראש החוג הוא פרופ' אביב שהם.
החוג לניהול משאבי טבע וסביבה
החוג לניהול משאבי טבע וסביבה הוקם בשנת תשס"ט (1998), ומהווה מסגרת ייחודית ללימודי פיתוח בר קיימא, ניהול מערכות סביבתיות ומדיניות סביבתית.
החוג מקיים לימודים לתואר דוקטור וארבע תוכניות לתואר שני:
- ניהול משאבי טבע וסביבה
- ניהול ומדיניות אנרגיה
- ניהול קיימות בסביבה בנויה
- ניהול קיימות (באנגלית).
בראש החוג עומדת פרופ' אופירה אילון.
החוג לניהול מידע וידע
החוג לניהול מידע וידע החל לפעול בתחילת שנת 2011 (תשע"א) ופועל על פי מודל ה-iSchools המקובל בעולם, המתמקד בחקר הקשר בין מידע, אדם וטכנולוגיה. ד"ר דפנה רבן הייתה ממייסדי החוג ועמדה בראשו עד סוף שנת הלימודים 2015–2016. ראש החוג הנוכחי הוא ד"ר דויד בודוף. החוג פועל בשיתוף פעולה עם המרכז לחקר האינטרנט. בחוג שני מסלולים עיקריים: מסלול לימודי תואר שני עם כתיבת תזה ומסלול לימודי תואר שני עם עבודה מעשית.
מטרת החוג היא להכשיר חוקרים בתחום זה, ולהקנות לעובדי ידע בארגונים מכל המגזרים ידע תאורטי, כלים ומיומנויות שיאפשרו להם לנהל את משאבי המידע והידע בארגון ולקבוע מדיניות מידע. תוכנית הלימודים כוללת קורסי בחירה המאפשרים מיקוד בפן הניהולי של מידע וידע והתמחות (ספח) בספרנות המתמקדת בפן המקצועי-ביצועי של התחום. תוכנית הלימודים מאופיינת בשילוב של הידע התאורטי, היכולות המחקריות והמיומנויות האנליטיות הנחוצות לקידום השטחים השונים של מדיניות מידע, איתורו, דלייתו, ארגונו ועשיית שימוש בו, כמו גם הכישורים הטכניים והמקצועיים הדרושים לתכנון מערכות ושירותי מידע במגוון סביבות ומסגרות והשפעה על מדיניות מידע. המטרה היא להקנות לתלמידים יכולת ניהול ותיווך אפקטיביים של ידע ומידע ברמה הארגונית.
החוג מיועד לבעלי תואר ראשון המבקשים להתמחות בנושאים הקשורים למידע וידע, ובארגונו בתחומי ההתמחות המקוריים שלהם, ובפרט לעובדים העוסקים בתחום המידע והידע (ספרנים, מידענים, מנהלי ידע, יועצים), שמעוניינים להרחיב, להעמיק ולעדכן את הידע שלהם בתחום מתפתח זה, כמו-גם כדי לקבל כלים ומיומנויות ניהול ידע ומידע.
מרכזי מחקר
המרכז לחקר ארגונים וניהול המשאב האנושי
המרכז לחקר חברת המידע
מרכז שגיא לחקר אינטרנט
מרכז שגיא לחקר אינטרנט נוסד בידי פרופ' שיזף רפאלי, העומד בראש המרכז. בתחילת פעילותו נקרא "המרכז לחקר חברת המידע", ובהמשך שונה שמו לשם הנוכחי, המציין את שמם של אנשי העסקים עמי וטדי שגיא, שתרמו להקמתו.[1] במרכז פועלים חוקרים וסטודנטים מתחומים שונים (מדעי המחשב, היסטוריה, תקשורת, מנהל עסקים, משפטים, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ועוד), העוסקים בחיבור שבין החברה, המידע והטכנולוגיה.
המרכז הבינתחומי לחקר רגשות
המרכז לחקר משאבי טבע וסביבה
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ אוניברסיטת חיפה: נחנך מרכז חדש לחקר האינטרנט, מגזין המושבות, 1 ביוני 2010
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] הפקולטה לניהול, אוניברסיטת חיפה25732157