מקונה (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מקונה
Maconnais

גבינת מקונהצרפתית: Maconnais) היא גבינה קטנה המיוצרת בחבל הצרפתי בורגון.[1]

מאפיינים

היא עשוי מחלב עיזים[2] או משילוב של חלב עיזים וחלב פרה.[1] מקונה קיבלה הסמכת כינוי מקור מבוקר (AOC) בשנת 2005.[1]

מקונה טיפוסי הוא חרוט קטום ברוחב של כ-4–5 ס"מ ובעובי 3–4 ס"מ, במשקל 50–65 גרם.[3] [4][2]

ייצור

התפתחות ייצור המקונה AOC (בטונות)
2006 2014 2015 2016
טונאז' כללי מסחרי AOC 15 63 75 85
ייצור פרמיה (חוות) אין נתון 10 11 6

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקונה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 Harbutt, Juliet. The World Cheese Book, Penguin, 2009, p. 67. מסת"ב 0-7566-6218-4
  2. ^ 2.0 2.1 Doane, Charles Francis, and Huron Willis Lawson, Varieties of Cheese: Descriptions and Analyses, U.S. Dept. of Agriculture, Bureau of Animal Industry, 1911, p. 36.
  3. ^ "Mâconnais". Fromages de France. נבדק ב-12 ביוני 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "Mons Cheesemongers".
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37565606מקונה (גבינה)