מפלדינה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מפלדינה
Mafaldine
מאכל פסטה מאיטריות מפלדינה

מַפְלַדִינֶהאיטלקית: Mafaldine), הידועה גם בשם Reginette (באיטלקית "מלכות קטנות") או פשוט Mafalda או Mafalde, היא סוג של פסטה בצורת סרט.

היסטוריה

סוג פסטה זה מגיע מאזור נאפולי שם הוא נקרא פעם "fettuccelle ricce" (סרטים מתולתלים).[1] מפלדינה נקרא לכבוד הולדתה של מפאלדה, נסיכת סבויה (ולכן השם החלופי "מלכות קטנות").

מפלדינה מכינים בדומה לפסטה אחרת המבוססת על סרטים כגון לינגוויני ופטוצ'יני. הוא שטוח ורחב, בדרך כלל בערך 1 ס"מ ברוחב, עם קצוות גליים משני הצדדים עם תלתל בקצוות שנשאר מוגדר היטב גם לאחר הבישול.[2]

טריפולינה

הטריפולינֶה (Tripoline) הוא סוג של אטריות פסטה עם סרט, בדומה למפלדינה. זהו סרט עבה מתולם (עם תלם) בצד אחד,[3] ונמצא לרוב בתבשילי פסטה אפויים.

מאמינים שצורת פסטה זו מקורה באזור קמפניה,[4] שם על פי המסורת הרווחת, היא נוצרה בנאפולי לכבוד ויטוריו אמנואלה השני, מלך איטליה.

בשנות ה-30, חגגה איטליה הפשיסטית את האימפריה הקולוניאלית שלה על ידי יצירת צורות חדשות של פסטה שמזכירות את רכושה באפריקה: טריפולין (טריפולי), בנגזין (בנגזי), אסאבסי (אסאב) ואביסין (אביסיניה).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מפלדינה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Mafaldine", DeCecco
  2. ^ "Mafaldine (Reginette)", Gusti d’Italia S.r.l
  3. ^ "Tripoline". Granoro. נבדק ב-2015-12-11.
  4. ^ "Tripoline", National Pasta Association
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37854911מפלדינה