מלחמת הווספרים הסיציליאנית
![]() |
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
| |
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. | |
![]() |
ערך ללא מקורות
| |
ערך ללא מקורות | |
מלחמת הווספרים הסיציליאנים, נקרא גם מלחמת הווספרים, הייתה סכסוך שניהלו כמה ממלכות אירופיות מימי הביניים על השליטה בסיציליה מ-1282 עד 1302. המלחמה, שהחלה במרד הווספרים הסיציליאנים, נוהלה על רקע תביעות שושלות מתחרות על כס המלכות של סיציליה והשתתפו בה כתר אראגון, ממלכת אנג'ווין של נאפולי, ממלכת צרפת והאפיפיור.
המלחמה החלה במרד של הסיציליאנים נגד שארל מאנז'ו בסיציליה ובדרום איטליה. המלחמה התרחבה כאשר אראגון התערבה בסיציליה כדי לתמוך במורדים תמורת כס המלוכה. לאחר ההצלחות האראגוניות, ממלכת צרפת תקפה את אראגון באיבריה במסע הצלב האראגוני. מסע הצלב הסתיים בתבוסה, אך למרות כמה הסכמי שלום המלחמה נמשכה. ב-1297 נכרת ברית בין אראגון, ממלכת אנג'ווין של נאפולי והאפיפיור, על פיה אראגון ויתרה על כתר סיציליה בתמורה לוויתורים של האפיפיור וביחד הצדדים לברית ניהלו מערכה לכיבוש סיציליה. המסע המשותף נכשל והמלחמה הסתיימה בשנת 1302 בשלום קלטאבלוטה, שעל פיו הפכה סיציליה לממלכה עצמאית שנשלטה על ידי בית ברצלונה.
המלחמה שכללה קרבות יבשתיות, קרבות ימיים, מלחמת מצור ותמרונים פוליטיים, הסתיימה בחלוקת ממלכת סיציליה. סיציליה נשלטה על ידי בית ברצלונה, בעוד ששטחי דרום איטליה שעד למלחמה היו תחת שלטון ממלכת סיציליה הפכו לממלכת נאפולי, שנשלטה על ידי בית אנג'ו. המלחמה הובילה להתפשטות אראגונית במערב הים התיכון, אל ממלכת מיורקה וסרדיניה. המלחמה שנמשכה עשרים שנה, שנמשכה במהלך שלטונם של ארבעה מלכים וארבעה אפיפיורים, הציגה את דעיכת כוח האפיפיור בדרום אירופה ואת עלייתם של מלכים חזקים יותר ויותר בסוף המאה ה-13.
מלחמת הווספרים הסיציליאנית40541330Q2599340