מכללת סאונד יואב גרא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכללת סאונד - יואב גרא
ציוד הנדסאי קול במכללת סאונד - יואב גרא
ציוד הנדסאי קול במכללת סאונד - יואב גרא
מכללה מקצועית
תקופת הפעילות 1983–הווה (כ־41 שנים)
קמפוס ריבל 5
בעלי תפקידים
מנכ"ל ינאי ספרני
מיקום
מיקום תל אביב
sound-school.com
(למפת תל אביב רגילה)
 
מכללת סאונד יואב גרא
מכללת סאונד יואב גרא

מכללת סאונד יואב גרא הוא בית ספר לימוד להכשרת אנשי מקצוע בתחומי עיצוב והנדסת קול. בית הספר פועל מאז 1983 והכשיר למעלה מ־5,000 בוגרים.

היסטוריה

בשנת 1984 הקים יואב גרא את בית הספר הראשון במדינת ישראל לעיצוב והנדסת קול:"סאונד". בשנותיו הראשונות ערך בית הספר את השיעורים העיונים בחדרים שכורים ושכר שעות אולפן מהאולפנים הפעילים באותה תקופה (טריטון ודי בי )וערך קורסים בהקלטות אולפן, ובשנת 1987–1999 עברה המכללה למשכנה הראשון של ברח/ קצנלסון בת"א עם חדר לימודים עם אולפן הקלטות. לאחר מכן, בשנת 1990, עבר בית הספר לרח ריבל 4 בתל אביב. יואב גרא, ואריה המר מיסד בית הספר קמרה אובסוקורה, חלקו במבנה משותף ושטחי לימוד ופעילות. בשנת 2005 נרכשו קמרה אובסקורה על ידי יואב גרא וקבוצת משקיעים ללאחר שבית הספר נקלע לקשיים כלכליים, מהלך שאפשר את המשך קיומו. בשנת 2000 עבר בית הספר למשכנו הקבוע בריבל 5 ובו 6 אולפנים ו- 8 כיתות לימוד. נפתחו מסלולי סאונד בנוסף להקלטות ומיקסים לאולפנים גם התמחות לאולפנים ביתיים, עיצוב פסקול לסרטים, הגברות, שידור רדיו ומוזיקה אלקטרונית. בשנת 2015 העביר יואב גרא את ניהול בית הספר לידי ינאי ספרני וממשיך בפעילות כמורה מהמניין.

בשיתוף משרד העבודה נפתחו בבית הספר מסלולי לימוד המקנים תעודות בקרת קול ממשלתיות. בית הספר גם הידק את הקשרים עם איגוד מהנדסי הקול הבין לאומי AES והיה יושב ראש הסניף הישראלי שלו באותה עת. משנת 2002 מעניק בית הספר תעודות "הנדסאי קול" ובכך הפך את בית הספר ליחידי בארץ המשלב את כל סוגי הלימודים והתעודות המוכרות האפשריות בישראל בתחום הסאונד.

כיום בית הספר מכשיר אנשי מקצוע ברמה בינלאומית ומוכרת על ידי איגוד הסאונד הבינלאומי לכל מקצועות העיצוב והנדסת הקול: הקלטות אולפן, קולנוע, וידאו, מסטרינג, הפקה, רדיו, מחשבים, מוזיקה אלקטרונית ועוד. עד כה הוכשרו בבית הספר יותר מ־5,000 בוגרים, בהם בוגרים שזכו לעבוד עם אומנים מובילים מהעולם כולל "דוראן דוראן", "מובי" ו"בריאן אדמס".

לימודים

המכללה מציעה מסגרת הלימודים משלבת לימודי סאונד עיוניים עם התנסות מעשית, תוך מתן דגש על פיתוח תיק עבודות אישי. מסלולי הלימוד המרכזיים במכללת סאונד יואב גרא הם מסלול לתעודת הנדסאי קול, המוכרת על ידי המכון הממשלתי לטכנולוגיה ומדע , וזהו הוא מסלול המקיף את כל מקצועות הסאונד בפן הטכנולוגי ובפן האמנותי, כולל הפקה מוזיקלית, הקלטות אולפן, מאסטרינג, מוזיקה אלקטרונית, הגברת מופעים, עיצוב פסקולים, אלקטרוניקה, אקוסטיקה אדריכלות, שידורי רדיו וטלוויזיה, מערכות מולטימדיה ואינטגרציה. במסלול טכנאי קול נלמד הידע הנדרש עבור אנשי סאונד מקצועיים, והוא מציע 3 מסלולי התמחות, אורכו שנתיים והוא מעניק תעודת בקרת קול מטעם משרד העבודה והרווחה. מסלול מוזיקה אלקטרונית מלווה את כל תהליכי היצירה וההפקה הדרושים ליצירת מוזיקה אלקטרונית, כולל הקמת אולפן ביתי, אקוסטיקה, לימודי תוכנת האבלטון, סינתזה מעשית, תיאוריה מוזיקלית, מיקס ומאסטר ואופן ההתנהלות העסקית והשיווקית של האמן האלקטרוני. מסלול אולפן ביתי מעניק את הידע הנדרש עבור תהליך יצירה והפקה, החל משלב הקלטת הרעיון ועד לתוצר מוגמר.

בין מורי המכללה,

  • יואב גרא, מייסד מכללת סאונד, ומוותיקי אנשי הסאונד בישראל
  • ינאי ספרני, מנהל בית הספר, מתמחה בהקלטות, מאסטרינג, הפקות ותכנון וייעוץ למערכות מולטימדיה
  • נעם מאירי, מומחה במיקסים והקלטות אשר עבד עם אומנים בהם אלון אולארצ'יק, SALEM ואחרים.
  • אבי טולדנו, המוכר כטכנאי הבית של אולפני "המון", "אולפני פפה" ומייסד "תשע סטודיו"
  • עודד לוי, הבעלים של חברת Signal Audio Workshop אשר מתמחה בבנייה ותכנון של אולפני הקלטה
  • ניר סייג, מנהל התוכניות של רדיו ״לב המדינה"
  • עידו סגל, מפיק מוזיקה אלקטרונית
  • אסף צור, איש סאונד מקצועי למעלה מעשו
  • אשד אטרה, מתמחה בעיצוב פסקולים לסרטים

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28085060מכללת סאונד יואב גרא