מכון לפיזיקה וטכנולוגיה של מוסקבה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכון לפיזיקה וטכנולוגיה של מוסקבה
Московский физико-технический институт
Rht7b njwaM cropped.jpg
הבניין המרכזי של האוניברסיטה
הבניין המרכזי של האוניברסיטה
Flag of UNESCO.svg אתר מורשת עולמית
מוטו Sapere aude
תקופת הפעילות 1951–הווה (כ־73 שנים)
בעלי תפקידים
סגל 1,100
תלמידים
סטודנטים לתואר ראשון 4,200
סטודנטים לתואר שני 1,800
סטודנטים לתואר שלישי 800
מיקום
מיקום דולגופרודני

מכון לפיזיקה וטכנולוגיה של מוסקבהרוסית:"Московский физико-технический институт"; ר"ת: МФТИ) היא אחת מן האוניברסיטאות הבולטות ברוסיה. המכון הוקם בשנת 1951 ונכלל בשלישייה המובילה של מוסדות להשכלה גבוהה ברוסיה. הוא מכין מומחים בעיקר בפיזיקה ומתמטיקה.

היסטוריה

ביסוד הקמת המוסד עמדו חתני פרס נובל פיוטר קאפיצה, ניקולאי סמיונוב ולב לנדאו. בשנת 1946 קאפיצה כתב מכתב מפורט בנושא ליוסיף סטלין. בעקבות כך התקבלה החלטה על הקמת מוסד לימודים חדש כפקולטה של אוניברסיטת מוסקבה. פקולטה זו אכן הוקמה בנובמבר 1946. בשנת 1951 פקולטה נסגרה. בספטמבר 1951 הוחלט על הקמת מוסד חדש להשכלה גבוהה. בשנת 1954 הסתיימה בניית בניין מגורי סטודנטים ובהדרגה החלו להבנות בניינים חדשים ללימודים. בשנת 1967 למכון הוענק עיטור הדגל האדום של העמל עבור הישגים יוצאי דופן של הכנת מדענים צעירים.

בהתאם לחזון המייסדים, מבחני כניסה ללימודים נערכו בחודש יולי, סטודנטים שעברו את המבחנים אך לא התקבלו ללימודים היו יכולים להתקבל ללימודים במוסדות להשכלה גבוהה אחרים של ברית המועצות/רוסיה. ללא מבחנים. במקביל ללימודים סטודנטים עוברים השתלמויות במוסדות של אקדמיה למדעים של רוסיה.

מכון לפיזיקה וטכנולוגיה כולל 16 פקולטות.

בתקופות שונות בין מרצי המכון היו 8 חתני פרס נובל. בין בוגרי מכון 2 חתני פרס נובל אנדריי גיים וקונסטנטין נובוסלוב, 150 חברי אקדמיה למדעים שלרוסיה, ומעל 20 אלף מקבלי תואר שלישי.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0