מכון היהלומים הישראלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מכון היהלומים הישראלי הוא קבוצת חברות ציבורית ללא למטרות רווח, הכוללת את כל הארגונים והמוסדות של תעשיית היהלומים הישראלית. לקבוצת מכון היהלומים כמה תחומי פעילות מרכזיים: מחקר ופיתוח טכנולוגי; פיתוח שיווקי, קידום עסקי ויחסי ציבור; קידום מקורות גלם; הכשרה מקצועית; פרסום ספרות מקצועית ומגזינים בתעשייה וכן, ייעוץ בנושאי אבטחה.

קבוצת מכון היהלומים אחראית ליצירה ושמירה על זהות המותג של התעשייה. יסוד חשוב במאמצי השיווק של קבוצת מכון היהלומים הישראלי הוא אתר האינטרנט של המכון, באנגלית, עברית ובסינית. אתר האינטרנט הוא מקור מקיף של מידע וחדשות אודות התעשייה. הוא מתפקד כמוקד פעילות מעסק לעסק ולחילופי פרטים עסקיים שמובילים לעסקאות בזכות מאגר נתונים רחב בנוגע לתעשייה ומנוע חיפוש רב עוצמה.

מכון היהלומים משלב כמה חברות בנות:

  • מרכז טכנולוגיית היהלומים של ישראל - חברה בת בבעלות מלאה של המכון, משקיע בטכנולוגיות ייצור חדשות להורדת עלויות ההפקה, להגברת התוצרת וליצירת מבחר גדול יותר של סחורה. מרכז טכנולוגיית היהלומים מתאם ומפקח על כל השלבים של תכנון ויישום פרויקטי מחקר ופיתוח, בתיאום עם מכונים אקדמיים מרכזיים וגורמים פרטיים בתעשייה.
  • מוזיאון היהלומים ע"ש הארי אופנהיימר - מציג את הישגי תעשיית היהלומים הישראלית, ומציע למבקרים חוויית יהלומים רבת פנים ואינטראקטיבית, המשלבת את תחומי המדע, האמנות והתעשייה. המוזיאון, השוכן בלב מתחם היהלומים, הוא מרכז תרבותי וחינוכי שמושך אלפי מבקרים מדי שנה. המוזיאון פעל במשך 31 שנה ונסגר בינואר 2018.
  • נציגות מכון היהלומים בניו יורק - הנציגות הבינלאומית הראשונה של המכון מוקמת בשדרה החמישית. המשרד מרחיב את הסחר ביהלומים מישראל ברחבי ארצות הברית, ומקל על הקשרים בין רוכשים בארצות הברית לבין סוחרי יהלומים ישראלים, במיוחד אלו שלא מפעילים סניפים בניו יורק.

בשנת 2007, פתח מכון היהלומים נציגות נוספת בלב הרובע המסחרי של הונג קונג. המשרד בהונג קונג מקדם סחר עם סין ואזור המזרח הרחוק, ומהווה חלק חיוני באסטרטגיה של מכון היהלומים המתמקדת באזור אסיה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0