מירפואה
מִירְפּוּאָה (בצרפתית: Mirepoix; נהגה: [miʁˈpwa]) היא בסיס-טעם המהווה תשתית למגוון רחב של מנות במטבח הצרפתי.
מירפואה מורכבת מירקות חתוכים לקוביות קטנות המבושלים במשך זמן רב על חום נמוך עד לאבדן הצבע (כמעט שקיפות) וללא השחמה. הבישול המקובל נעשה בשומן מן הצומח או מן החי אך בשל הטמפרטורה הנמוכה הוא אינו טיגון. מטרת הפעולה להביא להמתקת הירקות ולא לקירמול שלהם.
מקובל להכין את המירפואה מראש, אך כאשר מכינים אותה תוך כדי הכנת המנה, נהוג לחתוך את הירקות בגדלים גדולים יותר בהתאם לזמן הבישול הכולל של המנה.
התערובת מכילה בדרך כלל בצל, סלרי וגזר. ביחס מקובל של שני חלקים בצל, חלק אחד של סלרי וחלק אחד של גזר.
המירפואה היא בסיס-הטעם של מנות כמו מרקים, תבשילים, נזידים ורטבים. בדומה למקבילותיה במטבחים אחרים כמו הסופריטו הספרדי (sofrito) והאיטלקי (sofritto).