מיקרו-ירוקים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מיקרו-ירוקיםאנגלית: Microgreen) הוא כנוי לירקות ירוקים אשר נקצרים לאחר פרישת הפסיגים של הנבט, ולעיתים עם קן אחד של עלים "אמיתיים". הם נמכרים כתוסף תזונתי רב-ערך, או עבור הוספת צבע וטעם למנות אחרות, בעיקר למסעדות יוקרה (Fine dining). שפים עושים שימוש במיקרו-ירוקים צבעוניים כדי לצור מנות יוקרה מרהיבות וטעימות, עם מרקמים מסוימים וטעמים כמו מתוק וחריף.

מיקרו-ירוקים קטנים יותר מאשר "עלי בייבי" (כגון של תרד, כרוב על, ארוגולה ורדישיו (עולש מתורבת רב-שנתי)), אולם נקצרים בשלב מאוחר יותר מאשר נבטים פופולריים (כגון של ברוקולי, סויה, חיטה וחמניות). בחנויות של מוצרי איכות, מיקרו-ירוקים נחשבים למומחיות עבור סלטים, מרקים, כריכים ומנות אחרות[1][2]. הם נקצרים לרוב בגיל 10–14 ימים מרגע הנביטה, בנקודת חיבור הגבעול לקרקע, ואורכם הטיפוסי הוא סנטימטרים בודדים, עם פסיגים מפותחים וסט עלים מפותח למחצה[1][3].

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 "Contents Specialty Greens Pack a Nutritional Punch". USDA. נבדק ב-23 בינואר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Millard, E. (2014). Indoor Kitchen Gardening: Turn Your Home Into a Year-round Vegetable Garden. Cool Springs Press. p. 63. ISBN 978-1-61058-981-9. נבדק ב-28 במאי 2017. {{cite book}}: (עזרה)
  3. ^ Vanderlinden, Colleen. "Grow Your Own Microgreens". About.com. נבדק ב-30 בינואר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28143243מיקרו-ירוקים