מיקרובליידינג
מיקרובליידינג (באנגלית: Microblading - להב זעיר) היא טכניקת קעקוע קוסמטי וצורת איפור קבוע שבה נעשה שימוש ידני בכלי העשוי מכמה מחטים זעירות כדי להוסיף פיגמנט חצי קבוע לעור.[1] בשונה מקעקוע גבות סטנדרטי שנעשה במכונה, במיקרובליידינג כל שערה בגבה נוצרת ביד באמצעות להב היוצר חתכים עדינים בעור.[2] מיקרובליידינג משמש בדרך כלל לשפר או לעצב מחדש את מראה הגבות מבחינת צורה וצבע. בתהליך מוכנס פיגמנט לחלקו העליון של הדרמיס כך שהוא דוהה מהר יותר מאשר טכניקות קעקוע מסורתיות, בהן הפיגמנט מוכנס עמוק יותר לתוך העור.
היסטוריה
אף על פי שהטכניקה של הכנסת פיגמנט לאחר חיתוך עדין של העור קיימת אלפי שנים, השימוש בטכניקה לאזור הגבות הופיע באסיה במהלך 25 השנים האחרונות[3] והחלה לצבור פופולריות לאחר 2015 באירופה ובארצות הברית.[4]
טיפול מיקרובליידינג נראה היטב לעין לתקופה של מספר חודשים עד שנה ובהתאם למספר גורמים משתנים בין מטופל למטופל, כגון: גיל המטופל, סוג העור ואחוז רקמת השומן בעור. על מנת להאריך את שהות התוצאות הרצויות, יש צורך בטיפולי השלמה חוזרים ונשנים.
שלבי ההליך
הליך טיפול המיקרובליידינג נעשה בדרך כלל במסגרת קליניקה קוסמטית, או מרכז רפואי עבור מטופלים עם בעיה קלינית. בשלב ראשון נערך ייעוץ לגבי צורת הגבות וגוון הפיגמנט המבוקש. לאחר מכן נעשית מדידה ושרטוט של הגבות באמצעות עיפרון סימון כדי לוודא שהצורה סימטרית ובמיקום הנכון. לפני תחילת ההליך עצמו מנקים את האזור ומורחים קרם מאלחש. באמצעות כלי המיקרובליידינג יוצרים חתכים זעירים בעור שלתוכם נספג הפיגמנט כדי לייצר משיכות דמויות שיער גבה. ההליך כולו נמשך בין שעתיים לשלוש. בתום ההליך, הגבות עשויות להיראות כהות מהרצוי. האזור יראה מעט אדום ונפוח, במשך מספר ימים.
בטיחות
באופן כללי, הוראות הבטיחות עבור מיקרובליידינג דומות לאלה של כל טכניקת קעקוע אחרת. הסיבוכים הנפוצים ביותר והגורמים לחוסר שביעות רצון של הלקוח שנפוצים בכל צורה של קעקוע הם יישום שגוי של הפיגמנט, נדידת פיגמנט, שינוי צבע, ובמקרים מסוימים, היפרפיגמנטציה לא מכוונת.[5] סיבוכים חמורים אינם שכיחים. כמו בכל צורות הקעקוע, הסיכונים הקשורים למיקרובליידינג כוללים העברת מחלות זיהומיות דרך בדם (כגון HIV, הפטיטיס C, Staphylococcus aureus, הרפס סימפלקס), כמו גם תגובות קצרות טווח או ארוכות טווח למרכיבי פיגמנט.[6] סיכון נוסף הוא יצירת גרנולומה כתוצאה מהחדרת הפיגמנט – חומר זר –לעור.
אוכלוסייה בסיכון לביצוע טיפול מיקרובליידינג: מטופלים באקנה וצורכים תרופת איזוטרטינואין, בעלי מערכת חיסון חלשה, חולי סרטן בהליך טיפול, נשים בהיריון, נשים מניקות.[6]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "What is microblading? Everything to know about this eyebrow trend". TODAY.com (באנגלית אמריקאית). 2018-05-18. נבדק ב-2018-09-21.
- ^ "Microblading Healing Process: What to Expect After the Procedure". Healthline (באנגלית). 2020-06-10. נבדק ב-2022-05-13.
- ^ Zhitny V P, Iftekhar N., Ancient Roots of Microblading-A Permanent Makeup Art., J Skin Stem Cell. 2019;6(3):e101833
- ^ Manjot Kaur Marwah, Amit S. Kerure, and Gurjot S. Marwah, Microblading and the Science Behind it, Indian Dermatol Online J. 2021 Jan-Feb; 12(1): 6–11.
- ^ Alberto Goldman, Uwe Wollina, Severe unexpected adverse effects after permanent eye makeup and their management by Q-switched Nd:YAG laser, Clinical Interventions in Aging 9, 2014, עמ' 1305–1309 doi: 10.2147/CIA.S67167
- ^ 6.0 6.1 Keri Wiginton, Microblading Health Risks, WebMD (באנגלית)
מיקרובליידינג37815878Q24175357