מיקרואורגניזמים המשמשים בהכנת מזון ומשקאות
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
משחר ההיסטוריה שימשו מיקרואורגניזמים לצרכים שונים בתעשיות המזון והמשקאות. להלן רשימת מיקרואורגניזמים המשמשים לייצור מוצרי מזון.
שם | מיקרואורגניזם | מוצר | הערות שוליים |
---|---|---|---|
Acetobacter aceti | בקטריה | שוקולד | [1] |
חומץ | [2] | ||
Acetobacter cerevisiae | בקטריה | בירה | [3] |
Acetobacter fabarum | בקטריה | שוקולד | [2] |
קפה | [2] | ||
Acetobacter lovaniensis | בקטריה | ירקות | [2] |
Acetobacter malorum | בקטריה | חומץ | [2] |
Acetobacter orientalis | בקטריה | ירקות | [2] |
Acetobacter pasteurianus | בקטריה | שוקולד | [1][2] |
חומץ | [2] | ||
Acetobacter pomorum | בקטריה | חומץ | [2] |
Acetobacter syzygii | בקטריה | שוקולד | [2] |
חומץ | [2] | ||
Acetobacter tropicalis | בקטריה | שוקולד | [2] |
קפה | [2] | ||
Arthrobacter arilaitensis | בקטריה | גבינה סינוביאלית | [2][4] |
Arthrobacter bergerei | בקטריה | גבינה סינוביאלית | [2] |
Arthrobacter globiformis | בקטריה | גבינה סינוביאלית | [2][4] |
Arthrobacter nicotianae | בקטריה | גבינה | [2][4] |
Arthrobacter nicotianae | בקטריה | גבינת טילסיטi | [4] |
Arthrobacter variabilis | בקטריה | גבינה סינוביאלית | [4] |
Aspergillus acidus | פטרייה | תה | [2] |
Aspergillus niger | פטרייה | משקה אוואמורי | [2] |
Aspergillus fumigatus | פטרייה | שוקולד | [1] |
kropidlak żółty|Aspergillus flave | פטרייה | מיסו | [2][5] |
סאקה | [2] | ||
רוטב סויה | [2][5][6] | ||
Aspergillus sojae | פטרייה | מיסו | [2] |
רוטב סויה | [2][6] | ||
Bacillus amyloliquefaciens | בקטריה | מוצרי מזון אסיאתיים | [7] |
Bacillus cereus | בקטריה | שוקולד | [1] |
Bacillus coagulans | בקטריה | שוקולד | [8] |
Bacillus licheniformis | בקטריה | שוקולד | [1] |
מוצרי מזון אסיאתיים | [7] | ||
Bacillus pumilus | בקטריה | שוקולד | [1] |
קימצ'י | [7] | ||
Bacillus sphaericus | בקטריה | טופו | |
Bacillus stearothermophilus | בקטריה | שוקולד | [1] |
Laseczka sienna|Bacillus subtilis | בקטריה | שוקולד | [1] |
נאטו | [2] | ||
נקניקייה איטלקית | [7] | ||
מוצרי מזון אסיאתיים ואפריקאיים | [7] | ||
Bifidobacterium adolescentis | בקטריה | יוגורט | [2][9] |
Bifidobacterium animalis | בקטריה | גבינות צהובות | [2] |
אקטיביה | [10] | ||
Bifidobacterium bifidum | בקטריה | מוצרי חלב | [2][9] |
Bifidobacterium breve | בקטריה | מוצרי חלב | [2][9] |
סויה | [2] | ||
Bifidobacterium infantis | בקטריה | מוצרי חלב | [9] |
Bifidobacterium lactis | בקטריה | מוצרי חלב | [9][11] |
Bifidobacterium longum | בקטריה | מוצרי חלב | [2][9] |
Bifidobacterium pseudolongum | בקטריה | מוצרי חלב | [2] |
Bifidobacterium thermophilum | בקטריה | מוצרי חלב | [2] |
Brachybacterium alimentarium | בקטריה | גבינת בופור | [12] |
גבינת גרוייר | [12] | ||
Brachybacterium tyrofermentans | בקטריה | גבינת בופור | [12] |
גבינת גרוייר | [12] | ||
Brevibacterium aurantiacum | בקטריה | גבינה | [2] |
Brevibacterium casei | בקטריה | גבינה סינוביאלית | [2][4] |
Brevibacterium linens | בקטריה | גבינה סינוביאלית | [2][5][6] |
Candida colliculosa | פטרייה | גבינה | [2][4] |
קפיר | [2] | ||
Meyerozyma guilliermondii | פטרייה | בצק תירס מותסס | [13] |
אנג'רה | [13] | ||
Candida exiguus | פטרייה | chleb na zakwasie | |
Vanrija humicola | פטרייה | czekolada | [1] |
Kluyveromyces marxianus | פטרייה | ser dojrzewający | [4] |
Issatchenkia orientalis | פטרייה | ser dojrzewający | [4] |
pozol | [13] | ||
Kazachstania humilis | פטרייה | chleb na zakwasie | [6] |
Candida vini[14] | פטרייה | ser limburski | [15] |
ogi | [13] | ||
Candida parapsilosis | פטרייה | pozol | [13] |
Wickerhamomyces anomalus | פטרייה | czekolada | [1] |
Diutina rugosa | פטרייה | czekolada | [8] |
Candida saitoana | פטרייה | pozol | [13] |
Candida tropicalis | פטרייה | czekolada | [1] |
pozol | [13] | ||
Candida utilis | פטרייה | ser | [4] |
Pichia membranifaciens[14] | פטרייה | zakwas | [6] |
Candida vini[14] | פטרייה | ser Reblochon, wino | [4] |
Candida zeylanoides | פטרייה | ser Reblochon | [4] |
Carnobacterium divergens | בקטריה | ser | [2] |
ryby | [2] | ||
mięso | [2] | ||
Carnobacterium maltaromaticum | בקטריה | nabiał | [2] |
Carnobacterium piscicola | בקטריה | mięso | [2] |
Corynebacterium ammoniagenes | בקטריה | ser | [2] |
Corynebacterium casei | בקטריה | ser dojrzewający maziowy | [2][4] |
Corynebacterium flavescens | בקטריה | ser | [2] |
Corynebacterium mooreparkense | בקטריה | ser dojrzewający maziowy | |
Corynebacterium variabile | בקטריה | ser | [2] |
Cyberlindnera mrakii | פטרייה | wino | [2] |
Cystofilobasidium infirmominiatum | פטרייה | ser | [2] |
Debaryomyces hansenii | פטרייה | ser dojrzewający maziowy | [4] |
ser Reblochon | [4] | ||
Debaryomyces kloeckeri | פטרייה | ser limburski | [15] |
Paciorkowiec kałowy|Enterococcus faecalis | בקטריה | ser | [2] |
śmietanka | |||
szynka | [2] | ||
miso | [2] | ||
kiszonki, kimchi | [2][7] | ||
kiełbasa | |||
sos sojowy | [2] | ||
ser Manchego | [16] | ||
szynka | [2] | ||
miso | [2] | ||
sos sojowy | [2] | ||
Bisifusarium domesticum | פטרייה | ser | [2] |
Geotrichum candidum | פטרייה | ser | [2][6] |
Gluconacetobacter azotocaptans | בקטריה | czekolada | [2] |
kawa | [2] | ||
Gluconacetobacter diazotrophicus | בקטריה | czekolada | [2] |
kawa | [2] | ||
Gluconacetobacter entanii | בקטריה | ocet | [2] |
Gluconacetobacter europaeus | בקטריה | ocet | [2] |
Gluconacetobacter hansenii | בקטריה | ocet | [2] |
Gluconacetobacter johannae | בקטריה | czekolada | [2] |
kawa | [2] | ||
Gluconacetobacter oboediens | בקטריה | ocet | [2] |
Gluconacetobacter xylinus | בקטריה | ocet | [2] |
Gluconobacter oxydans | בקטריה | czekolada | [1] |
Hafnia alvei | בקטריה | ser | [2] |
Halomonas elongata | בקטריה | mięso | [2] |
Issatchenkia orientalis | פטרייה | kefir | [2] |
Kazachstania exigua | פטרייה | kefir | [2] |
Kazachstania unispora | פטרייה | kefir | [2] |
Hanseniaspora vineae | פטרייה | czekolada | [1] |
Kloeckera apis | פטרייה | czekolada | .[1] |
Hanseniaspora occidentalis | פטרייה | czekolada | [1] |
Kluyveromyces lactis | פטרייה | ser | [2][4] |
Kluyveromyces marxianus | פטרייה | ser | [2][4] |
czekolada | [8] | ||
Kocuria rhizophila | בקטריה | ser | [2] |
mięso | [2] | ||
Kocuria varians | בקטריה | nabiał | [2] |
kiełbasa | [2] | ||
Lactobacillus acetotolerans | בקטריה | owoce | [2] |
chleb na zakwasie | [2] | ||
warzywa | [2] | ||
Lactobacillus acidifarinae | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus acidipiscis | בקטריה | nabiał | [2] |
ryby | [2] | ||
Lactobacillus acidophilus | בקטריה | warzywa | [2] |
jogurt, Yosa | [2][11] | ||
Lactobacillus alimentarius | בקטריה | ryby | [2] |
mięso | [2] | ||
Lactobacillus brevis | בקטריה | ser Canestrato Pugliese | [16] |
warzywa, kimchi | [2][7] | ||
mahewu (magou) | [17] | ||
Lactobacillus brevis ssp. linens | בקטריה | kefir | [2] |
Lactobacillus bucheri | בקטריה | chleb | [2] |
wino | [2] | ||
Lactobacillus cacaonum | בקטריה | czekolada | [2] |
Lactobacillus casei | בקטריה | ser Idiazabal | [16] |
ser Manchego | [16] | ||
ser Roncal | [16] | ||
jogurt | [2][5] | ||
Actimel, Yakult | [11] | ||
Lactobacillus casei|Lactobacillus casei ssp. pseudoplantarum | בקטריה | ser Grana Padano | [16] |
ser | [16] | ||
Lactobacillus cellobiosus | בקטריה | czekolada | [1] |
mawe | [17] | ||
Lactobacillus collinoides | בקטריה | cydr | [2] |
Lactobacillus composti | בקטריה | shōchū | [2] |
Lactobacillus coryniformis | בקטריה | ser | [2] |
Lactobacillus crispatus | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus curvatus | בקטריה | ser Cacio di Fossa | [16] |
ser Canestrato Pugliese | [16] | ||
ser Pecorino Romano | [16] | ||
ser Pecorino Sardo | [16] | ||
kiełbasa | [2][5] | ||
Lactobacillus delbrueckii | בקטריה | warzywa | [2] |
Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus|Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus | בקטריה | ser | [2][5] |
jogurt | [2][5] | ||
Lactobacillus delbrueckii ssp. lactis | בקטריה | ser Pecorino Romano | [16] |
Lactobacillus dextrinicus | בקטריה | mięso | [2] |
Lactobacillus diolivorans | בקטריה | chicha | [2] |
Lactobacillus fabifermentans | בקטריה | czekolada | [2] |
Lactobacillus farciminis | בקטריה | ryby | [2] |
soja | [2] | ||
Lactobacillus fermentum | בקטריה | czekolada | [1][2] |
ser Pecorino Romano | [16] | ||
chleb na zakwasie | [2] | ||
Hellus | [11] | ||
Lactobacillus gasseri | בקטריה | nabiał | [9] |
chleb na zakwasie | [2] | ||
Lactobacillus ghanensis | בקטריה | czekolada | [2] |
Lactobacillus hammesii | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus harbinensis | בקטריה | warzywa | [2] |
Lactobacillus helveticus | בקטריה | czekolada | [2][5] |
warzywa | [2] | ||
Lactobacillus hilgardii | בקטריה | czekolada | [1] |
wino | [2] | ||
Lactobacillus homohiochii | בקטריה | sake | [2] |
chleb na zakwasie | [2] | ||
Lactobacillus jensenii | בקטריה | chleb | [2] |
Lactobacillus johnsonii | בקטריה | nabiał | [9] |
chleb na zakwasie | [2] | ||
Lactobacillus kefiranofaciens | בקטריה | kefir | [2] |
Lactobacillus kefiri | בקטריה | kefir | [2] |
Lactobacillus kimchii | בקטריה | kimchi | [2] |
Lactobacillus kisonensis | בקטריה | kiszonki | [2] |
Lactobacillus kunkeei | בקטריה | wino | [18] |
Lactobacillus mali | בקטריה | cydr | [18] |
rum | [18] | ||
wino | [18] | ||
Lactobacillus manihotivorans | בקטריה | kassawa | [18] |
Lactobacillus mindensis | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus mucosae | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus nagelii | בקטריה | wino | [18] |
Lactobacillus namuresis | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus nantesis | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus nodensis | בקטריה | nabiał | [2] |
Lactobacillus oeni | בקטריה | wino | [2] |
Lactobacillus otakiensis | בקטריה | kiszonki | [2] |
Lactobacillus panis | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus parabrevis | בקטריה | ser | [2] |
kefir | [2] | ||
warzywa | [2] | ||
Lactobacillus parabuchneri | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus paracasei | בקטריה | drób | [2] |
mięso | [2] | ||
Lactobacillus paracasei|Lactobacillus paracasei ssp. paracasei | בקטריה | ser Cacio di Fossa | [16] |
ser Canestrato Pugliese | [16] | ||
ser Pecorino Sardo | [16] | ||
Lactobacillus parakefiri | בקטריה | kefir | [2] |
Lactobacillus paralimentarius | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus paraplantarum | בקטריה | ser | [2] |
warzywa | [2] | ||
Lactobacillus pentosus | בקטריה | ser Canestrato Pugliese | [16] |
ryby | [2] | ||
owoce | [2] | ||
wino | [2] | ||
Lactobacillus perolens | בקטריה | ser | [2] |
warzywa | [2] | ||
Lactobacillus pobuzihii | בקטריה | owoce | [2] |
Lactobacillus plantarum | בקטריה | ser Cacio di Fossa | [16] |
ser Canestrato Pugliese | [16] | ||
czekolada | [1] | ||
ser Idiazabal | [16] | ||
ser Manchego | [16] | ||
ser Pecorino Romano | [16] | ||
ser Roncal | [16] | ||
kiełbasa | [5] | ||
warzywa, kimchi | [2][5][7] | ||
ProViva | [11] | ||
Lactobacillus pontis | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus rapi | בקטריה | kiszonki | |
warzywa | [2] | ||
Lactobacillus reuteri | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus rhamnosus | בקטריה | Grana Padano cheese | [16] |
Parmezan | [16] | ||
mięso | [2] | ||
warzywa | [2] | ||
Gefilus, Vifit | [11] | ||
Lactobacillus rossiae | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus sakei | בקטריה | sake | [2] |
Lactobacillus sakei | בקטריה | kiełbasa | [2][5] |
Lactobacillus salivarius | בקטריה | nabiał | [2] |
Lactobacillus sanfranciscensis | בקטריה | chleb na zakwasie | [2][5] |
Lactobacillus satsumensis | בקטריה | shōchū | [2] |
Lactobacillus secaliphilus | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus senmaizukei | בקטריה | kiszonki | [2] |
Lactobacillus siliginis | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus similis | בקטריה | rum | [2] |
Lactobacillus spicheri | בקטריה | chleb na zakwasie | [2] |
Lactobacillus suebicus | בקטריה | owoce | [2] |
Lactobacillus spp. | בקטריה | masło | [6] |
oliwki | [6] | ||
Lactobacillus sunkii | בקטריה | kiszonki | [2] |
Lactobacillus tucceti | בקטריה | nabiał | [2] |
kiełbasa | [2] | ||
Lactobacillus vaccinostercus | בקטריה | owoce | [2] |
warzywa | [2] | ||
Lactobacillus versmoldesis | בקטריה | kiełbasa | [2] |
Lactobacillus yamanashiensis | בקטריה | cydr | [2] |
wino | [2] | ||
Lactococcus lactis | בקטריה | maślanka | [2] |
czekolada | [1] | ||
Lactococcus lactis ssp. cremoris | בקטריה | ser Cheddar | [16] |
Lactococcus lactis ssp. lactis | בקטריה | ser | [5][6] |
Lactococcus raffinolactis | בקטריה | ser | [2] |
Lactococcus spp. | בקטריה | masło | [6] |
Akanthomyces lecanii | פטרייה | ser | [2] |
Leuconostoc carnosum | בקטריה | mięso | [2] |
Leuconostoc citreum | בקטריה | ser | [2] |
ryby | [2] | ||
Leuconostoc fallax | בקטריה | kapusta kiszona | [2] |
Leuconostoc holzapfelii | בקטריה | kawa | [2] |
Leuconostoc inhae | בקטריה | kimchi | [2] |
Leuconostoc kimchii | בקטריה | kimchi | [2] |
Leuconostoc lactis | בקטריה | ser | [2][5][9] |
Leuconostoc mesenteroides | בקטריה | czekolada | [1] |
warzywa, kimchi | [2][7] | ||
Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris | בקטריה | ser | [2][5][9] |
Leuconostoc mesenteroides ssp. cremoris | בקטריה | warzywa | [2][5] |
Leuconostoc mesenteroides|Leuconostoc mesenteroides ssp. dextranicum | בקטריה | masło | [2][9] |
ser Idiazabal | [16] | ||
kiszonki | |||
ser Roncal | [16] | ||
Leuconostoc mesenteroides|Leuconostoc mesenteroides ssp. mesenteroides | בקטריה | ser Idiazabal | [16] |
ser Roncal | [16] | ||
Leuconostoc palmae | בקטריה | wino palmowe | [2] |
Leuconostoc pseudomesenteroides | בקטריה | masło | [2][9] |
maślanka | [2][9] | ||
śmietana | [2][9] | ||
Leuconostoc spp. | בקטריה | masło | [6] |
oliwki | [6] | ||
wino | [6] | ||
Macrococcus caseolyticus | בקטריה | ser | [2] |
kiełbasa | [2] | ||
Microbacterium foliorum | בקטריה | ser dojrzewający | |
Microbacterium gubbeenense | בקטריה | ser limburski | [4] |
ser dojrzewający maziowy | [2][4] | ||
ser tylżycki | [4] | ||
Micrococcus luteus | בקטריה | ser | [2] |
Micrococcus lylae | בקטריה | kiełbasa | [2][5] |
Mucor hiemalis | פטרייה | twarożek sojowy | [2] |
Mucor plumbeus | פטרייה | ser | [2] |
Pleśniak groniasty|Mucor racemosus | פטרייה | ser | [2] |
czekolada | [1] | ||
Neurospora intermedia | פטרייה | oncom | |
Oenococcus oeni | בקטריה | wino | [2][5][6] |
Pediococcus acidilactici | בקטריה | kiełbasa | [2][5][6] |
warzywa | [5][6] | ||
Pediococcus pentosaceus | בקטריה | kiełbasa | [2][5][6] |
kimchi | [7] | ||
Gliocladium album | פטרייה | sery lokalne | [4] |
Penicillium camemberti | פטרייה | ser | [2][5] v |
Penicillium caseifulvum | פטרייה | ser | [2] |
Penicillium chrysogenum | פטרייה | ser | [2] |
kiełbasa | [5] | ||
Penicillium commune | פטרייה | ser dojrzewający | [2][4] |
Penicillium nalgiovense | פטרייה | ser | [2] |
szynka | |||
kełbasa | [6] | ||
Penicillium roqueforti | פטרייה | ser | [2][5][6] |
Penicillium solitum | פטרייה | mięso | [2] |
Pichia fermentans | פטרייה | nabiał | [2] |
kefir | [2] | ||
wino | [2] | ||
Propionibacterium acidipropionici | בקטריה | ser | [2] |
Propionibacterium freudenreichii ssp. freudenreichii | בקטריה | nabiał | [2][6] |
Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii | בקטריה | ementaler | [2][5][6] |
Propionibacterium jensenii | בקטריה | ser | [2] |
Propionibacterium thoenii | בקטריה | ser | [2] |
Proteus vulgaris | בקטריה | ser dojrzewający | |
Pseudomonas fluorescens | בקטריה | jogurt | |
Psychrobacter celer | בקטריה | ser | |
Rhizopus microsporus | פטרייה | oncom | [6] |
tempeh | [2][5][6] | ||
Cystofilobasidium infirmominiatum | פטרייה | ser | [4] |
Rhodotorula glutinis | פטרייה | czekolada | [1] |
Cystobasidium minutum | פטרייה | ser dojrzewający maziowy | [4] |
Rhodotorula rubra | פטרייה | czekolada | [1] |
Saccharomyces bayanus | פטרייה | piwo | [2] |
cydr | [2] | ||
wino | [2] | ||
Saccharomyces pastorianus | פטרייה | lager | [6] |
Saccharomyces cerevisiae | פטרייה | ale | [2][5] |
chleb | [2][5] | ||
cydr | [2] | ||
ser | [2][4] | ||
czekolada | [1] | ||
wino | [2][5] | ||
wypieki cukiernicze | |||
Saccharomyces pastorianus | פטרייה | lager | [5] |
Saccharomyces bayanus | פטרייה | miso | |
Saccharomyces rouzii | פטרייה | lager | [6] |
Staphylococcus uvarum | בקטריה | ser | [4] |
Staphylococcus carnosus ssp. carnosus | בקטריה | kiełbasa | [2][5] |
Staphylococcus condimenti | בקטריה | soja | [2] |
Staphylococcus equorum | בקטריה | mięso | [2] |
Staphylococcus equorum ssp. linens | בקטריה | ser | [2][4] |
Staphylococcus fleurettii | בקטריה | ser | [2] |
Staphylococcus piscifermentans | בקטריה | ryby | [2] |
Staphylococcus saphrophyticus | בקטריה | ser harceński | [4] |
Staphylococcus sciuri ssp. carnaticus | בקטריה | ser | [2] |
Staphylococcus simulans | בקטריה | kiełbasa | |
Staphylococcus succinus | בקטריה | nabiał | [2] |
mięso | [2] | ||
Staphylococcus vitulinus | בקטריה | ser | [2] |
Staphylococcus vitulinus | בקטריה | mięso | [2] |
Staphylococcus warneri | בקטריה | mięso | [2] |
Staphylococcus xylosus | בקטריה | ser | [2][4] |
kiełbasa | |||
Streptococcus gallolyticus | בקטריה | nabiał | [2] |
Streptococcus salivarius | בקטריה | jogurt | |
Streptococcus salivarius ssp. thermophilus|Streptococcus thermophilus | בקטריה | ser | [2][5] |
jogurt | [5][6] | ||
Streptomyces griseus | בקטריה | mięso | |
Tetragenococcus halophilus | בקטריה | miso | [2] |
sos sojowy | [2][5] | ||
Tetragenococcus koreensis | בקטריה | kimchi | [2] |
Debaryomyces delbrueckii | פטרייה | ser dojrzewający maziowy | [4] |
Wickerhamiella versatilis | פטרייה | miso | |
Thrichosporon beigelii | פטרייה | ser dojrzewający maziowy | [4] |
Akanthomyces lecanii | פטרייה | ser Tomme | [4] |
Weissella beninensis | בקטריה | kassawa | [2] |
Weissella cibaria | בקטריה | kimchi | [2] |
Weissella fabaria | בקטריה | czekolada | [2] |
Weissella ghanesis | בקטריה | czekolada | [2] |
Weissella koreensis | בקטריה | kimchi | [2][7] |
Weissella paramesenteroides | בקטריה | kiełbasa | [2] |
Weissella thailandensis | בקטריה | ryby | [2] |
Yarrowia lipolytica | פטרייה | ser Raclette | [4] |
ser dojrzewający maziowy | [4] | ||
nabiał | [2] | ||
Zygotorulaspora florentina | פטרייה | kefir | [2] |
Zymomonas mobilis | בקטריה | wino palmowe | [2] |
pulque | [2] |
הערות שוליים
- ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 1.16 1.17 1.18 1.19 1.20 1.21 1.22 1.23 1.24 Microbe Wiki, "Chocolate"
- ^ 2.000 2.001 2.002 2.003 2.004 2.005 2.006 2.007 2.008 2.009 2.010 2.011 2.012 2.013 2.014 2.015 2.016 2.017 2.018 2.019 2.020 2.021 2.022 2.023 2.024 2.025 2.026 2.027 2.028 2.029 2.030 2.031 2.032 2.033 2.034 2.035 2.036 2.037 2.038 2.039 2.040 2.041 2.042 2.043 2.044 2.045 2.046 2.047 2.048 2.049 2.050 2.051 2.052 2.053 2.054 2.055 2.056 2.057 2.058 2.059 2.060 2.061 2.062 2.063 2.064 2.065 2.066 2.067 2.068 2.069 2.070 2.071 2.072 2.073 2.074 2.075 2.076 2.077 2.078 2.079 2.080 2.081 2.082 2.083 2.084 2.085 2.086 2.087 2.088 2.089 2.090 2.091 2.092 2.093 2.094 2.095 2.096 2.097 2.098 2.099 2.100 2.101 2.102 2.103 2.104 2.105 2.106 2.107 2.108 2.109 2.110 2.111 2.112 2.113 2.114 2.115 2.116 2.117 2.118 2.119 2.120 2.121 2.122 2.123 2.124 2.125 2.126 2.127 2.128 2.129 2.130 2.131 2.132 2.133 2.134 2.135 2.136 2.137 2.138 2.139 2.140 2.141 2.142 2.143 2.144 2.145 2.146 2.147 2.148 2.149 2.150 2.151 2.152 2.153 2.154 2.155 2.156 2.157 2.158 2.159 2.160 2.161 2.162 2.163 2.164 2.165 2.166 2.167 2.168 2.169 2.170 2.171 2.172 2.173 2.174 2.175 2.176 2.177 2.178 2.179 2.180 2.181 2.182 2.183 2.184 2.185 2.186 2.187 2.188 2.189 2.190 2.191 2.192 2.193 2.194 2.195 2.196 2.197 2.198 2.199 2.200 2.201 2.202 2.203 2.204 2.205 2.206 2.207 2.208 2.209 2.210 2.211 2.212 2.213 2.214 2.215 2.216 2.217 2.218 2.219 2.220 2.221 2.222 2.223 2.224 2.225 2.226 2.227 2.228 2.229 2.230 2.231 2.232 2.233 2.234 2.235 2.236 2.237 2.238 2.239 2.240 2.241 2.242 2.243 2.244 2.245 2.246 2.247 2.248 2.249 2.250 2.251 2.252 2.253 2.254 2.255 2.256 2.257 2.258 2.259 Egon Bech Hansen, "Microorganisms with technologically beneficial use." presented at the IDF World Dairy Summit 2011
- ^ Cleenwerck I; Vandemeulebroecke D; Janssens D; Swings J (2002). "Re-examination of the genusAcetobacter, with descriptions of Acetobacter cerevisiae sp. nov. and Acetobacter malorum sp. nov.".International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology. 52: 1551–1558. doi:10.1099/00207713-52-5-1551.
- ^ 4.00 4.01 4.02 4.03 4.04 4.05 4.06 4.07 4.08 4.09 4.10 4.11 4.12 4.13 4.14 4.15 4.16 4.17 4.18 4.19 4.20 4.21 4.22 4.23 4.24 4.25 4.26 4.27 4.28 4.29 4.30 4.31 4.32 4.33 Barry A. Law and Adnan Tamime, (2011) Technology of Cheesemaking. John Wiley & Sons, s. widok google
- ^ 5.00 5.01 5.02 5.03 5.04 5.05 5.06 5.07 5.08 5.09 5.10 5.11 5.12 5.13 5.14 5.15 5.16 5.17 5.18 5.19 5.20 5.21 5.22 5.23 5.24 5.25 5.26 5.27 5.28 5.29 5.30 5.31 5.32 5.33 Robert Wayne Hutkins, (2006) Microbiology and Technology of Fermented Foods. John Wiley & Sons, s. 75–76. widok google
- ^ 6.00 6.01 6.02 6.03 6.04 6.05 6.06 6.07 6.08 6.09 6.10 6.11 6.12 6.13 6.14 6.15 6.16 6.17 6.18 6.19 6.20 6.21 6.22 6.23 6.24 6.25 Arthur P. Riley, (2005) New Developments in Food Policy, Control and Research. Nova Publishers, s. 35. widok google
- ^ 7.00 7.01 7.02 7.03 7.04 7.05 7.06 7.07 7.08 7.09 7.10 Ramesh C. Ray, Montet Didier (2014-08-21), Microorganisms and Fermentation of Traditional Foods (באנגלית), CRC Press, ISBN 9781482223088
- ^ 8.0 8.1 8.2 Christine L. Case, The Microbiology of Chocolate, Skyline College.
- ^ 9.00 9.01 9.02 9.03 9.04 9.05 9.06 9.07 9.08 9.09 9.10 9.11 9.12 9.13 Kalidas Shetty, (2006) Food biotechnology. CRC Press, s. 222, 226, 229. widok google
- ^ What is Bifidus Regularis?
- ^ 11.0 11.1 11.2 11.3 11.4 11.5 Ramesh C. Ray, Montet Didier (2014-08-21), Microorganisms and Fermentation of Traditional Foods (באנגלית), CRC Press, p. 51, ISBN 9781482223088
- ^ 12.0 12.1 12.2 12.3 Karin Schubert, Wolfgang Ludwig, Nina Springer, Reiner Michael Kroppenstedt, Jean-Pierre Accolas, Franz Fiedler (1996), "Two coryneform bacteria isolated from the surface of French Gruyère and Beaufort cheeses are new species of the genus Brachybacterium: Brachybacterium alimentarium sp. nov. and Brachybacterium tyrofermentans sp. nov.", Int J Syst Bacteriol, 46: 81–7, doi:10.1099/00207713-46-1-81, PMID 8573524
{{citation}}
: תחזוקה - ציטוט: multiple names: authors list (link) - ^ 13.0 13.1 13.2 13.3 13.4 13.5 13.6 Carl A. Batt (2014-04-02), Encyclopedia of Food Microbiology (באנגלית), Academic Press, p. 320, ISBN 9780123847331
- ^ 14.0 14.1 14.2 Uwagi: Candida mycoderma, Candida valida, i/lub Candida vini są czasem wymieniane jako kultura starterowa w produkcji wina, ale to nie prawda. Mogą powodować jego psucie.
- ^ 15.0 15.1 Hosono, A. and Tokita, F. (1970) "The lipolytic properties of Candida mycoderma and Debaryomyces kloeckeri isolated from Limburger cheese and some properties of the lipases produced by these yeasts." Nihon Chikusan Gakkaiho 41 (10): 519–527.
- ^ 16.00 16.01 16.02 16.03 16.04 16.05 16.06 16.07 16.08 16.09 16.10 16.11 16.12 16.13 16.14 16.15 16.16 16.17 16.18 16.19 16.20 16.21 16.22 16.23 16.24 16.25 16.26 16.27 16.28 16.29 P. F. Fox, (2004) Cheese: Major Cheese Groups. Academic Press, s. 59, 74. widok google
- ^ 17.0 17.1 Fermented cereals a global perspective. Chapter 2.
- ^ 18.0 18.1 18.2 18.3 18.4 18.5 David Hendricks Bergey and David R. Boone, (2009) Bergey's manual of systematic bacteriology, Volume 3: The Firmicutes. Springer–Verlag, s. 502 widok google
39658854מיקרואורגניזמים המשמשים בהכנת מזון ומשקאות