מדגסקר 2: הבריחה לאפריקה
בימוי | אריק דארנל וטום מקגראת' |
---|---|
הופק בידי |
מיירלי סוריה מארק סוויפט |
תסריט | איתי כהן, אריק דארנל וטום מקגראת' |
עריכה | מארק א. הסטר |
חברת הפקה | דרימוורקס אנימציות |
חברה מפיצה | סרטי פרמאונט |
הקרנת בכורה |
![]() ![]() |
משך הקרנה | 89 דקות |
תקציב | $150,000,000 |
הכנסות | $602,308,178[1] |
סרט הבא | מדגסקר 3: מקרקסים את אירופה |
מדגסקר 2: הבריחה לאפריקה (באנגלית: Madagascar: Escape 2 Africa) הוא סרט קולנוע קומי אמריקאי בהנפשה ממוחשבת של דרימוורקס הנפשה מ-2008. הסרט בוים על ידי אריק דארנל וטום מקגראת'; תסריטו נכתב על ידי אריק דארנל, טום מקגראת' ואיתן כהן; והופק על ידי מיירלי סוריה ומארק סוויפט.
עלילת הסרט עקבה אחר מעלילות אלכס, מרטי, מלמן וגלוריה לאחר שהם חוזרים לאפריקה תוך כדי שאלכס מוצא את אביו. את אלכס, מרטי, מלמן וגלוריה מדבבים בן סטילר, כריס רוק, דייוויד שווימר וג'יידה פינקט סמית' בהתאמה.
הסרט היה להצלחה קופתית גדולה עם הכנסות של 602,308,178 דולרים[1] (הכנסות גבוהות יותר מהסרט הקודם לו), בנוסף לכך הוא דורג כסרט השישי ברווחיותו בשנת 2008[2]; הסרט היה גם להצלחה ביקורתית גדולה. הסרט זכה בפרס בחירת הילדים של ניקלודיאון לסרט האנימציה האהוב ביותר.
הערות שוליים
מדגסקר 2: הבריחה לאפריקה39808919Q188474