מסוטאצו אוימה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף מאסוטאצו אויאמה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מסוטאצו אוימה
קובץ:Kyokushinkai-6754 vsdl.jpg

מסוטאצו אויאמה (יפנית: 大山 倍達;‏ 27 ביולי 192326 באפריל 1994) היה מייסד שיטת קיוקושין קראטה.

ביוגרפיה

אוימה נולד בקוריאה, והחל ללמוד את תורת ה"קמפו" הקוריאני בגיל 9. סיים גמנסיה בסיאול בשנת 1938 ובא ליפן ללמוד בבית ספר לתעופה. תחילה התמסר לג'ודו, אך מאוחר יותר העדיף את הקראטה.

התקדמותו הייתה כה מפתיעה עד שבגיל 17 כבר היה בעל חגורה שחורה דאן 2, ובגיל 22 דאן 4. ב-1947 זכה אויאמה באליפות הקראטה של יפן, ובחר לשנות כיוון ולהתבודד בהרים תחת משמעת פיזית חמורה. ב-1952 הדהים רבבות בארצות הברית בקרבות קראטה נגד מתאגרפים ומתאבקים מקצועיים. לאחר שנה, ביפן, לחם בידיים ריקות נגד פר בעל קרניים בקוטר 10 סנטימטרים. לאחר קרב אימים, תלש אוימה את אחת מקרני החיה מן השורש. בחייו נלחם ב-52 פרים - 3 מהם הוכו על ידו למוות ו-48 קיפחו את קרניהם. עוד לא קם איש המסוגל לנפץ ערימה של 30 רעפי גג או שתי לבנים במכת יד אחת. הוא שבר קוביות קרח ענקיות, לוחות עץ ועוד. לאחר שהדגים את יכולתו בכל רחבי תבל בהפגינו את כישוריו, הוקמו מכוני אימון בכל רחבי תבל. ב-1965 נפתח ה"הונבו" -(המועדון המרכזי). כיום ישנם נציגויות קיוקושין בכל העולם.

סביב אוימה נקשרו סיפורים רבים. מסופר עליו שבתקופת התבודדותו בהרים נהג לעמוד כל יום מול עץ ובמשך שבע שעות עמד בתנוחת אקיווידא'ץ והכה בו באגרופיו[דרוש מקור]. לאחר מספר שנים העץ התייבש ומת[דרוש מקור].יש האומרים כי היה איש שניסה לדקור את אוימה ואוימה הרג אותו בעזרת מכה אחת בלבד. עוד מסופר, שכדי לחזק את מכת האגרוף מסמר אוימה את מפרקי האצבע והאמה בשתי ידיו במקום חיבורם לכף היד ויצר בכך עצם מאוחה שנתנה אפקט חזק יותר לאגרוף[דרוש מקור]. הוא התבסס על מכת אגרוף עוצמתית כדי לנצח בנוק אאוט כל קרב שהשתתף בו[דרוש מקור]. באחד האירועים המפורסמים בחייו ערך במשך שלשה ימים 300 קרבות[דרוש מקור], 100 ליום[דרוש מקור], ובכולם ניצח בנוק אאוט[דרוש מקור]. השיטה שלו התבססה על "משחק" עם היריב והסטת תנועותיו עד שהיה מוצא הזדמנות נוחה להיכנס, ואז היה חודר עם אגרוף מחץ שהיה מסיים את הקרב.

באליפות שנערכה ביפן בנשיאותו ב-1975 השתתף גם דניס הנובר.

כאשר מת החזיק אויאמה ב:

  • חגורה שחורה דאן 10 בקיוקושין קאי.
  • חגורה שחורה דאן 6 בגוג'ו ריו.
  • חגורה שחרה דאן 4 בשוטוקאן.
  • חגורה שחורה דאן 4 בג'ודו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מסוטאצו אוימה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מסוטאצו אוימה32243577Q294548