מאלט (משקה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בקבוקי מאלט
בית החרושת "בירה נשר" בראשון לציון, 1941

מאלט, הקרוי גם בירה שחורה, הוא משקה לא-אלכוהולי. המשקה מיוצר בדומה לבירה, אך נעשה שימוש בלתת קלוי כהה כדי להעניק למשקה גוון שחור, וזמן תסיסת השמרים קצר במיוחד כדי שהמשקה לא יהיה אלכוהולי. למשקה נוסף סוכר להשגת טעמו המתוק. גרסת המשקה הנמכר בישראל היא פרי פיתוח מקומי וייחודית בטעמה.

בשנת 1934 הוקמה בראשון לציון מבשלת הבירה הראשונה בארץ בשם "Palestine Brewery Ltd", שבנוסף לבירה אלכוהולית יצרה גם מאלט בשם "ראשונייה". מכיוון שהבירה האלכוהולית לא הייתה פופולרית בישראל, הוחלט על פיתוח משקה בירה הקרוב יותר למשקה קל. לשם כך הובא במיוחד לארץ מומחה צ'כי, שפיתח את הנוסחה הייחודית המוכרת בארץ כ"בירה שחורה", וזו נמכרה כמותג "נשר מאלט". עד שנת 1987 הייתה נשר מאלט הבירה השחורה היחידה שנמכרה בארץ.

כיום מיוצרים ונמכרים בישראל שלושה מותגים של מאלט: נשר מאלט, מהמותגים הוותיקים בישראל, המיוצר על ידי חברת טמפו משקאות, מאלט סטאר, המיוצר אף הוא על ידי חברת טמפו משקאות, ומאלטי (נקרא בתחילת דרכו "טובורג מאלט"), שמיוצר החל משנת 1995 על ידי חברת מבשלות בירה ישראל בע"מ. כל שלושת המותגים נמכרים גם בגרסת דיאט.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאלט בוויקישיתוף


הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות ובנושא חברות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38717366מאלט (משקה)