הרב מאיר דב רכניצר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף מאיר דב רכניצר)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב רכניצר

הרב מאיר דב (בערל) רכניצר (נולד י"ב באייר תשי"ח, 2 במאי 1958) הוא ראש ישיבת בעלז "אהל יהושע" בחיפה, ורב קהילת בעלז המקומית.

ביוגרפיה

נולד בירושלים לשמעון יצחק רכניצר, יוצא פראונקירכן שבאוסטריה, תלמידו של מהרי"צ דושינסקי. למד במוסדות החינוך של חסידות בעלז בירושלים. נישא לחנה לבית בלזם, נכדת הרב מנחם מנדל למברגר שהיה רבה של טיסה פולגר.

מאז נישואיו מתגורר בחיפה בסמוך להורי אשתו. אחר נישואיו למד בכולל של הרב יואל קלופט. בהמלצת חברו לכולל, הרב שאול אלתר, מונה לכהן כר"מ בישיבת אור שמחה של חסידות גור בעיר בשנת תשמ"ז, שם היה לתלמיד של ראש הישיבה, הרב מנחם מנדל שפרן.

כיהן כשנתיים כר"מ בישיבת בעלזא בבני ברק. עם פתיחת ישיבת בעלז בראשון לציון בסוף שנת תשנ"ד, מונה לר"מ. כעבור שנתיים, הועמד בראש ישיבת בעלז "אהל יהושע" בחיפה שנפתחה אז. הוא מונה גם לרב ודיין בקהילת בעלז בעיר.

הרב רכניצר מדגיש את הלימוד העיוני ומחנך את תלמידיו להמשיך בלימודי העיון גם לאחר נישואיהם. הוא מרבה להדריך את תלמידיו בצורת הלימוד. הוא מוסר גם שיחת חסידות מדי שבוע בישיבה וכן שיעור מיוחד הנקרא 'שיעור עניינים' שבו הוא מנחיל בקיאות בכל מקצועות וזוויות התורה. בשיעוריו הוא מרבה להביא מושגים מתחום הקבלה וציטוטים מספר הזוהר. האדמו"ר מבעלז מינהו להדריך את נכדו הבכור, הרב שלום.

משפחתו

לרב רכניצר 12 ילדים. בנו הרב משה נטע מכהן כראש כולל של מוסדות "אור הרשב"י" במירון. בתו אסתר, היא כלתו של הרב יעקב גרינוולד, דיין בבד"ץ מחזיקי הדת, רב בית הכנסת קהילות יעקב בבני ברק, וראש כולל עיון בבני ברק. בת נוספת נשואה לרב ישראל אהרן למברגר, בנו של רבי מנדל ממאקווא ירושלים. בתו שפרה לאה, נשואה לאברהם שמואל צבי רוקח, בנו של הרב אהרן מרדכי רוקח בנו של האדמו"ר מבעלזא[1].

אחיו הרב יונה רכניצר, ראש ישיבת צ'רנוביל. אחיו הרב יוסף צבי, דומ"ץ בבית הכנסת "בית פנחס" ור"מ בישיבה של חסידי בעלז.

ספריו

  • צילותא דשמעתתא על מסכת בבא מציעא, נערך מתוך שיעורים, ראשון לציון תשנ"ו (הלינק לאוצר החכמה, הזמין למנויים בלבד)
  • דברים מאירים על מסכת פסחים וקידושין, נערך מתוך שיעורים, ירושלים תשס"ז
  • צילותא דשמעתתא על מסכת בבא בתרא, פרק חזקת הבתים ופרק יש נוחלין, נערך מתוך שיעורים, ירושלים תשע"ה (הלינק לאוצר החכמה, הזמין למנויים בלבד)

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0