לקרדה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
לקרדה הוא בוניטו או מקרל כבוש, מקורו מהמטבח האימפריה העות'מאנית.[1]
מקור השם ביוונית ביזנטית: lakerta (λακέρτα) ('מקרל'), מלטינית: lacerta ('מקרל' או 'טרכון').[2] יש הטוענים כי השם הוא עיוות של המילה 'La querida' בספרדית, כלומר "יקירה שלי".[3]
מוציאים מנתחי הבוניטו את העצמות, משרים אותם בתמלחת ואחר כך ממליחים אותם למשך שבוע. אז הם מוכנים לאכילה, או לחלופין, לשימור בשמן זית. במקום בדגי הבוניטו, ניתן להשתמש בדגי מקרל גדולים או בדגי טונה קטנים, בצורה דומה.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ רותי קינן, הלקרדה מכה שנית - הכל על דגים מלוחים וכבושים, באתר ynet, 10 באפריל 2006
- ^ גיל ססובר ואילון עמיר, לקרדה והגיבור הכבוש של האימפריה העות'ומאנית, באתר הארץ, 19 בינואר 2017
- ^ "İzmir'de özel bir mekân: "La querida"". arsiv.salom.com.tr.