לחם גרהם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

לחם גרהם הוא סוג של לחם שהומצא בשנת 1829 על ידי הדיאטן סילבסטר גרהם לצורך הדיאטה הצמחונית שלו. הלחם היה עתיר בסיבים תזונתיים, והורכב מקמח חיטה מלאה שאינו מנופה.

גרהם יצר לחם נקי מתוספי המזון שהיו פופולריים ביותר בלחם הלבן של התקופה, ביניהם אלום וכלור, בטענה שהם מזיקים בכך שהם מגבירים את היצר המיני ובסופו של דבר "מרוקנים" את הגוף.

אף שהתאוריה של גרהם חסרת כל ביסוס מדעי, הוא צדק בטענתו שהתוספים מזיקים לאדם, וחלקם אכן מזוהים כיום כרעילים. התוספים היו נפוצים מאד בין היתר מאחר שהם שינו את הצבע והמראה של הלחם והפכו אותו לאטרקטיבי יותר.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לחם גרהם בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.