לואי אילשמיוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אמן ריקה. לואי מישל אילשמיוסאנגלית: Louis Michel Eilshemius‏; 4 בפברואר 1864 - 29 בדצמבר 1941) היה צייר אמריקאי, בעיקר של נופים ופנטזיה.

ביוגרפיה

אילשמיוס נולד למשפחה אמידה ליד ניוארק, ניו ג'רזי. הוא התחנך באירופה, ולאחר מכן בילה שנתיים באוניברסיטת קורנל לפני שהחל את לימודי האמנות בליגת הסטודנטים לאמנות בניו יורק. הוא גם למד באופן פרטי אצל צייר הנוף האמריקאי רוברט קראנל מינור . [1] לאחר מכן למד בהדרכת בוגרו באקדמיה ז'וליאן בפריז ונסע רבות באירופה, באפריקה ובים הדרומי וחזר למשפחתו בעיר ניו יורק, שם היה אמור לחיות עד סוף חייו.

נופיו המוקדמים, מראים את השפעתם של בית הספר ברביזון ושל קורו, ג'ורג' איננס ואלברט פינהאם ריידר זכו לו מעט הכרה מצד המבקרים או הציבור.

בסביבות 1910, אלמנט הפנטזיה ביצירתו התבטא יותר בנושאי הציור, והטכניקה שלו הפכה גסה יותר. מכאן ואילך, לעיתים קרובות הוא צייר על קרטון במקום על בד. ככל שעבודותיו נעשו אגרסיביות יותר, כך גם התנהגותו, והוא פיתח הרגל מטריד לבקר בגלריות ולגנות בקול רם את העבודות המוצגות. [2]

עבודותיו הפנטזיות המאוחרות מתארות נופים לאור ירח המאוכלסים בנימפות גרמו לבני דורו אי נוחות, בגלל הצגת בצורה גסה. הנימפות מוצגות משתוללות ביערות או במפלים, לבד או בקבוצה, ולעיתים מאתגרות את כוח הכבידה על ידי ריחוף באוויר. ציוריו על גגות ניו יורק הם ציורים ליריים כמו הסצנות הפסטורליות שלו.

אילשמיוס גם כתב שירה ופרוזה, הלחין מוזיקה, צייר, והתפרסם בזכות מכתביו הרבים, לעיתים קרובות לעורכי פרסומים שונים בעיר ניו יורק. היעדר ההכרה הציבורית הוביל אותו לפעולות נואשות: כך לדוגמה שהוא חשד שאורך שמו אחראי להזנחתו, בשנת 1890 בערך החל לחתום על ציוריו "אלשמוס" [3] (אך הוא חזר לאיות המקורי בשנת 1913). התיאורים שהוא פרסם על עצמו חיזק את הרושם, שכבר היה שכיח בציבור הרחב, של אדם מוזר שהוא משוגע או שרלטן.

עם זאת, הוא לא נותר ללא תומכים. אלישמיוס זכה להכרה בעקבות תמיכתו של מרסל דושאן, שגילה את אילשמיוס בשנת 1917 והזמין אותו להציג איתו בפריז באותה שנה.

עבודתו התקבלה טוב בדרך כלל על ידי צופים ומבקרים צרפתים - מעריציו כללו גם את אנרי מאטיס. בהמשך עזר דושאן לארגן את תערוכת היחיד הראשונה של אילשמיוס בשנת 1920, בעיר ניו יורק. אולם קבלת הפנים הביקורתית העוינת שהייתה לתערוכה זו, הביאה אותו לבסוף לוותר על הציור לחלוטין בשנת 1921.

הוא נפצע בתאונת דרכים בשנת 1932, בריאותו התדרדרה והונו המשפחתי נגמר, הוא נפטר בשנת 1941.

לאחר מותו, עבודתו של אילשמיוס מצאה קהל אוהד רחב יותר. אחד הפטרונים העיקבים הבודדים של האמן, רוי נויברגר, תרם חלק גדול מיצירותיו של אילשמיוס למוזיאון נויברגר לאמנות הממוקם במדינת ניו יורק.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לואי אילשמיוס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Eilshemius, Louis M(ichel), Oxford Art Online (באנגלית)
  2. ^ Karlstrom, P. J. (1978). Louis M. Eilshemius: selections from the Hirshhorn Museum and Sculpture Garden. Washington, D.C.: Published for the Hirshhorn Museum and Sculpture Garden and Smithsonian Institution Traveling Exhibition Service by the Smithsonian Institution Press
  3. ^ Schack, William (1939). And he sat among the ashes. New York: American Artists Grou
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32587638לואי אילשמיוס