כריך מונטה כריסטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כריך מונטה כריסטו

כריך מונטה כריסטואנגלית: Monte Cristo Sandwich) הוא כריך שינקן וגבינה מטוגן המהווה וריאציה לכריך קרוק-מסייה מהמטבח הצרפתי. בין השנים 1930-1960 בספרי הבישול האמריקנים היו מתכונים לכריך הזה תחת השמות: "כריך צרפתי", "כריך שינקן מטוגן" ו"כריך פרנץ' טוסט גבינה". נהוג להשתמש בגבינת אמנטל או גרוייר.

תיאור

לרוב, כריך מונטה כריסטו הוא מתובל ולא מתוק. באופן מסורתי, הכריך כולו טבול בביצה טרופה ואז מטוגן. ניתן להחליף את השינקין בבשר הודו. באזורים מסוים בארצות הברית צולים את הכריך ולא מטגנים. נהוג להגיש ריבה לצד הכריך.

אזכורים בתרבות

בסדרה שני גברים וחצי ג'ייק הרפר אומר שכריך מונטה כריסטו הוא הפתעה נהדרת.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כריך מונטה כריסטו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23536403כריך מונטה כריסטו