כנאפה
כנאפה רגיל עם צבע מאכל | |
כְּנָאפֶה (בערבית: كنافة) הוא מאפה מתוק מהמטבח הערבי, העשוי מציפוי של אטריות קדאיף או סולת שבתוכו גבינת עיזים. הכנאפה מוגש עם סירופ סוכר המוסיף למתיקותו הרבה, בדומה לבקלווה. הצבע הכתום בראש הכנאפה מתקבל כתוצאה מהשחמת האטריות, אך לפעמים על ידי הוספת צבע מאכל.
לכנאפה יש שני סוגים עיקריים:
- כנאפה רגיל שבו האטריות והגבינה מסודרות בשכבות (2 שכבות אטריות וביניהן גבינה).
- כנאפה מברומי (מגולגלת) הנאכל בעיקר בעת הרמדאן ובה האטריות מלופפות סביב הגבינה. הכנאפה המגולגלת דומה בנראותה לבקלאווה.
קיימת גרסה נוספת של הכנאפה בו סולת מחליפה את האטריות. ניתן למצוא אותה במזרח ירושלים.
בישראל נמכר כנאפה ברוב חנויות המאפים הערביות והצ'רקסיות. בכנאפה המיוצר באופן מסחרי נעשה שימוש בגבינת בקר במקום גבינת העיזים במתכון המקורי, זאת משיקולי עלות. הממתק פופולרי למדי לא רק במגזר הערבי, אלא גם במגזר היהודי.[1]
ביולי 2009 הכינה קבוצת אופים מהעיר שכם גרסת ענק של כנאפה, באורך 74 מטר ובמשקל 1,350 ק"ג. מידות הכנאפה אושרו על ידי מכון התקנים הפלסטיני ונשלחו ל"ספר השיאים של גינס", במטרה להיכנס למהדורה הבאה של הספר.[2]
בחודש יולי 2013 חשפה חברת גוגל כי הכנאפה הוא המאכל אשר מוסלמים חיפשו הכי הרבה ברשת האינטרנט במהלך חודש הרמדאן.[3]
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: כנפה |
הערות שוליים
- ^ אלון שרביט, איך הפכה הכנאפה לקינוח הכי טרנדי אצל היהודים, באתר כאן חדשות - יוטיוב. מתוך חדשות השבת, 25.01.20
- ^ "הכנאפה הגדולה בעולם" הוצגה בשכם, באתר ynet, 18 ביולי 2009
- ^ ראו גוגל: הכנאפה הוא המאכל המחופש ביותר על ידי מוסלמים בחודש הרמדאן, באתר "חדשות העולם הערבי"
32005507כנאפה