כך במקור
ערך מחפש מקורות
| ||
ערך מחפש מקורות |
"כך" או "כך במקור" (בלטינית: sic או בגרסה המלאה: sic erat scriptum – כך נכתב) הוא ביטוי מקובל אשר מוכנס לאחר מילה או קטע שצוטטו ומציין כי החומר שצוטט הועתק או תורגם בדיוק כפי שנמצא בטקסט המקור, עם כל איות או פיסוק שגויים, עתיקים או שאינם סטנדרטיים בדרך אחרת. ניתן להוסיף אותו גם לאחר קביעה מפתיעה, נימוק לקוי או כל עניין אחר שעלול להתפרש כשגיאת תמלול. הביטוי העברי מקביל לביטוי הלטיני sic שמשמעותו "כך נכתב" ונמצא בשימוש בהרבה שפות לטיניות כיום.
מטרתו העיקרית היא ליידע את הקורא כי כל שגיאה או שגיאה לכאורה בחומר המצוטט אינם נובעים משגיאות במהלך התמלול או העריכה, אלא מועתקים בכוונה, בדיוק כפי שהם מופיעים בטקסט המקור. בדרך כלל כותבים אותו בסוגריים מרובעים כדי לציין שהוא אינו חלק מהעניין שצוטט. תבניתו של הביטוי אינה קשיחה ולעיתים קרובות ניתן למצוא וריאציות של הביטוי כגון "השגיאה במקור" או "כך במקור".
לעיתים משתמשים בביטוי זה בלעג, כדי להפנות את תשומת לב הקוראים לטעויות הכתיב המקוריות או להיגיון השגוי, או על מנת להפגין הסתייגות כללית או אי הסכמה עם הנאמר.[1]
הערות שוליים
- ^ Garner, Bryan A. (2001). "sic". A dictionary of modern legal usage (2nd ed.). USA: Oxford University Press. pp. 806–807. ISBN 978-0-19-514236-5.
כך במקור31815627Q192003