כוח המשימה הבין-לאומי להנצחת זכר השואה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו הארגון

כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה (The Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance, and Research) הוא גוף בינלאומי שהוקם בשנת 1998 ביוזמתה של ממשלת שוודיה. מטרתו היא לקדם את החינוך, המחקר והנצחת השואה. כיום חברות בארגון כ-27 מדינות.

אודות

הארגון הוקם כתוצאה ממחקר שנערך בקרב הנוער בשוודיה באמצע שנות ה-90, בו התגלה כי-34% מהנשאלים כלל לא היו בטוחים שאכן הייתה שואה (מאוחר יותר התברר שהסקר היה שגוי). בעקבות התוצאות קמה מהומה גדולה בציבור בשוודיה וראש ממשלת שוודיה, יירן פרסון, יזם את הקמתו של ארגון בינלאומי ללימוד השואה והנצחתה. תחילה כלל הארגון רק את שוודיה, ארצות הברית ואנגליה. יהודה באואר שימש כיועץ האקדמי הראשון של הארגון ואותו החליפה דינה פורת.

ב-27 בינואר 2000 (יום שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ, שלימים נקבע כיום השואה הבינלאומי) כונסה בסטוקהולם ועידה בינלאומית בהשתתפות 35 מדינות. כתוצאה מהכנס פורסמה "הצהרת סטוקהולם". כתוצאה מהוועידה הוקם כוח המשימה הבינלאומי שמטרתו לסייע למדינות לקדם את לימוד השואה, קיום סמינרים למורים, מוזיאונים בנושא השואה וקידום מחקרים אקדמיים.

הקריטריונים לקבלה לארגון הם משטר דמוקרטי של המדינה המבקשת להתקבל וכן הוכחה שנושא השואה הוא חלק מתוכנית הלימודים במדינה ומתקיימת בה פעילות להנצחת השואה.

כל מדינה החברה בארגון משמשת בתורנות בראשותו במשך כשנה אחת.

ביוני 2017 חברי הפרלמנט האירופי הצביעו בעד אימוץ ההגדרה של המושג "אנטישמיות" לפי הקריטריונים של "כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה". בין השאר, קובעת ההגדרה כי התנגדות לקיום מדינת ישראל היא אנטישמיות.[1]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ [1]
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25983836כוח המשימה הבין-לאומי להנצחת זכר השואה