יקב שאטו גולן
יקב שאטו גולן הוא יקב בוטיק ישראלי.
סיפורו של יקב שאטו גולן החל בשנת 1996 עת נטעה משפחת ריבק ממושב אליעד 131 דונם של ענבי קברנה סוביניון ומרלו בשטחים החקלאיים של המושב בדרום רמת הגולן.
בשנת 1999 הקימה המשפחה יקב קטן בחצר המשק בשותפות עם שוקי שי וייצרו את 7,000 בקבוקי הקברנה סוביניון הראשונים.
בבציר 2000, בנוסף ליועץ שכבר היה ליקב, הוחלט להביא יינן מחו"ל שיעזור בתקופת הבציר שכבר גדל לכעשרים טון של קברנה סוביניון ומרלו.
שנה לאחר מכן, כאשר ייצור הבקבוקים עבר למבנה החדש וכבר עלה ל-30,000, הגיע אל היקב יינן בשם אורי חץ אשר חזר מלימודי תואר ראשון ושני באוניברסיטת מדינת אורגון והתמחה ביקב ג'וזף פלפס בקליפורניה וב יקב צרעה בישראל. אורי חץ הגיע לפני בציר 2001 . במשך השנים עזר רבות לקדם את היקב ולאחר שנים ספורות של עבודה הצטרף ליקב כשותף.
בשנת 2002 ניטעו עוד כ־110 דונם, נוספו זני ענבים חדשים וכמות הייצור המשיכה לעלות. נטיעות חדשות מתווספות כל הזמן במטרה להגדיל את הייצור, להחליף חלקות ישנות ולנסות עוד זנים חדשים.
בשנת 2014 נפרד מהיקב שוקי שי והעביר את אחזקותיו לחברת ש.א. יין.
יקב שאטו גולן נמצא במושב אליעד ברמת הגולן, הוא משווק 90,000 בקבוקים בשנה (נכון לשנת 2016). כרמי היקב שוכנים במפגש נחלי הירמוך ורוקד והם בבעלות היקב.
לקריאה נוספת
- דניאל רוגוב, תרגום: עמית יריב, מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011, טובי, 2011, עמ' 11, 24, 410-403, 477
- אליעזר זקס, יין ישראלי: מבחר יינות ישראל, תל אביב: קורדינטה, ספטמבר 2011, עמ' 33-32
- אליעזר זקס וירון גולדפישר, שביל היין: טיול ביקבי ישראל, תל אביב: קורדינטה, 2007, עמ' 61-60
קישורים חיצוניים
- אתר היקב
- אבירם כץ, התקווה הלבנה, מתוך על השולחן, 18 ספטמבר 2016
- יאיר גת וגל זוהר, מתוך מדריך היין הישראלי החדש 2016, עמודים 20, 42, 27 יוני 2016
- חיליק גורפינקל, גשם לא כבד, מתוך גלובס, 7 ינואר 2016
- ניב גלבוע, גולןסטאר, מתוך דרך האוכל, 20 דצמבר 2015
- איתי גלייטמן, תסתכלו בקנקן, מתוך מוסף גלריה, הארץ, 29 מאי 2015
- יאיר גת וגל זוהר, מתוך מדריך היין הישראלי החדש 2015, עמוד 12, 1 מרץ 2015
- איפה אוכלים המנהלים, מתוך מוסף ממון, ידיעות אחרונות, 25 ספטמבר 2013
- יאיר גת, גולן. שאטו גולן, מתוך ישראל היום, 16 דצמבר 2011
- דניאל רוגוב, יינות שאטו גולן - איכות וייחודיות, באתר הארץ, 10 בינואר 2011
- דניאל רוגוב, שאטו גולן שומר על מקומו כאחד היקבים הטובים בישראל, עכבר העיר, 8 בפברואר 2010
- אבי הלוי, יקב שאטו גולן – בסיס כלכלי איתן ואיכות מתמשכת, באתר Israel Wines, 12 בדצמבר 2010
- דובי זכאי, שאטו גולן פותח שעריו, ynet 9 במרץ 2011
- הילה אלפרט מבקרת ביקב שאטו גולן, באתר "חיים טוב"
- רועי יניב, הסומלייה: שאטו גולן גשם לבן 2008, nrg, 21 באוגוסט 2009