יחידת הבט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל יחידת הבט

יחידת הבט היא יחידת פיתוח ההדרכה של מפקדת זרוע היבשה. היחידה היא חלק ממחלקת תורה והדרכה של הזרוע. כוח האדם ביחידה מורכב מחיילים, מאזרחים עובדי צה"ל ומאזרחים. היחידה ממוקמת בבסיס צריפין (מחנה ידין).

היסטוריה

יחידת הבט (ר״ת - הדרכה באמצעות טכנולוגיה) הוקמה בשנת 2000, לאחר איחוד של מדור הדב"ם (הדרכה באמצעות מחשב) ויחידת ההסרטה של זרוע היבשה[1]. תחילה מוקמה היחידה באחד מהבסיסים במחנות גלילות ובשנת 2001 עברה לצריפין (מחנה ידין).

ייעוד היחידה

הייעוד של יחידת הבט הוא טיוב איכות ההדרכה בצה"ל, באמצעות פיתוח אמצעי הדרכה מתוקשבים, מבוססי טכנולוגיה. היחידה מפתחת הדרכה בתחומי האימונים, ההכשרות, קליטת אמצעי לחימה, השתלמויות, למידה מבצעית ושחזור אירועי בטיחות, בהתאם לנדרש ביחידות זרוע היבשה וביחידות נוספות. בנוסף, משמשת היחידה סמכות מקצועית להכשרת מפיקי וידאו צבאיים.

מבנה היחידה

היחידה פועלת בארבעה תחומים כאשר בראש כל תחום עומד ראש תחום האחראי על ניהול, שליטה ובקרת איכות:

  1. תחום פיתוח הדרכה וניהול פרויקטים: מורכב ממפתחי הדרכה שתפקידם לנתח ולאפיין את הצרכים ההדרכתיים, לנהל את צוות הפיתוח ולבצע בקרה על התהליך השלם של פיתוח המוצר.
  2. תחום מולטימדיה ועיצוב: מורכב ממעצבים גרפיים שתפקידם לעצב את מוצרי ההדרכה באמצעים גרפיים שונים כולל אנימציות.
  3. תחום תכנות: מורכב מכותבות לומדה, שתפקידן לכתוב קוד תכנותי למוצרי הדרכה מבוססי פלאש, תלת מימד, ולבצע בקרת איכות למוצרים.
  4. תחום וידאו: מורכב מצלמים, ממפיקים, מתסריטאים ומעורכי וידאו, שתפקידם להפיק, לכתוב, לצלם ולערוך סרטי הדרכה.

תהליך פיתוח מוצר ביחידה

היחידה מפתחת את המוצרים על פי מודל ADDIE. המודל מורכב מחמישה שלבים: ניתוח ואפיון הבעיה, תכנון הפתרון, פיתוח תסריט, יישום והערכה.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26540865יחידת הבט