יום הידידות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

יום הידידותאנגלית: Friendship Day) הוא יום שנועד על מנת לחגוג חברויות. היום נחוג בכמה מדינות בדרום אמריקה במשך שנים רבות, במיוחד בפרגוואי, שבה הוצע ב-1958 יום החברות העולמי הראשון - יום החברות הבינלאומי.

חג זה נוצר על ידי חברת כרטיסי הברכה Hallmark ב-1919.[1]

רקע

מאתרים ברשתות חברתיות עולה שההתעניינות בחג גדלה עם התפשטות האינטרנט, במיוחד בהודו, בנגלדש, ומלזיה. התקשורת הדיגיטלית כגון האינטרנט והטלפונים הניידים מסייעים בהפצת המנהג, שכן כיום קל יותר לשלוח ברכה המונית לחברים מאשר קודם.

האנשים המקיימים את החג בדרום אסיה מייחסים את המסורת של הקדשת יום לכבוד החברים שמקורה בארצות הברית ב-1935, אבל זה למעשה התחיל מ-1919.

יום החברות נועד להזכיר לחברים את קשרי החברות על ידי שליחת כרטיסי ברכה. מטרתו לעודד את היחסים הקרובים בין אנשים, יחסים של אהדה, נתינה, עזרה ואכפתיות, כדי להפוך את כדור הארץ למקום טוב יותר.

חגיגות יום החברות מתרחשות בתאריכים שונים בארצות שונות. יום החברות העולמי הראשון הוצע ב-30 ביולי 1958, על ידי "מסע הידידות העולמי" (World Friendship Crusade)[2] ששידלו את האו"ם במשך שנים רבות להכיר ב-30 ביולי כיום החברות העולמי ובסופו של דבר ב-20 במאי, החליטה האספה הכללית של האו"ם לקבוע את 30 ביולי כיום החברות הבינלאומי ולעודד את כל המדינות החברות באו"ם לקיים את יום החברות הבינלאומי בהתאם לתרבות ולמנהגים של הקהילות המקומיות, הלאומיות והאזוריות, לרבות באמצעות חינוך ופעילות ציבורית. עם זאת, כמה מדינות, כולל הודו, ממשיכות לחגוג את יום החברות ביום הראשון של חודש אוגוסט. ובאוברלין, אוהיו, יום החברות נחגג ב-8 באפריל.

לכבוד יום החברות ב-1998, קופי אנאן, מזכ"ל האו"ם, מינה את פו-הדוב כשגריר יום החברות העולמי באו"ם. האירוע נערך בחסות מחלקת המידע של דיסני בארצות הברית, ושיתוף פעולה עם קאתי לי גיפורד.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
יום הידידות31554614