טליוליני
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
טגליוליני (באיטלקית: Tagliolini) הוא סוג של פסטה סרט, ארוך כמו ספגטי, בערך 2–3 מ"מ רחב, דומה לטליאטלה, אבל דק כמו קפליני.
מאפיינים
זהו פסטה למתכון מסורתי באזורי מוליזה ופיימונטה באיטליה. בפיימונטה הוא נקרא טאיארין ועשוי מבצק עם ביצים (pasta all'uovo). הבצק מכיל גם סולת, קמח ומלח. הוא מוגש בדרך כלל עם חמאה וכמהין (tajarin ai tartufi) או סוגו ד'ארוסטו (sugo d’arrosto), רוטב העשוי מטחינת בשר צלוי. לטליוליני יש זמן בישול קצר, במיוחד כאשר הוא עשוי מבצק טרי, ועובד בצורה הטובה ביותר עם רטבים קלים, דגים, מעדנים או מרקים.
המילה טליוליני היא "הקטנה" של tagliare שפירושה לחתוך (ניתן לומר בפירוש חופשי "חיתוכיות").[1]
וריאציות
- טליוליני אל לימונה (עם לימון)[2]
- טליוליני די קמפובאסו (מוכן כרגיל בעיירה קמפובאסו)[3]
- Tagliolini alle verdure (עם ירקות)[4]
- Tajarin albesi (מוכן כרגיל בעיירה אלבה, פיימונטה)[5]
- Tagliolini con il sugo d'arrosto (ברוטב צלי בשר)[6]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Tagliare". dictionary.cambridge.org. נבדק ב-22 באוגוסט 2021.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Angela Frenda: Esplora il significato del termine: Profumo di Costiera con i tagliolini al limoneProfumo di Costiera con i tagliolini al limone, Corriere Della Sera, RCS Mediagroup SpA 2013, retrieved 19 December 2015
- ^ Tagliolini di Campobasso, Cookaround, Banzai Media, retrieved 20 December 2015
- ^ Tagliolini con verdure crude, VicenzaToday, 18 May 2015
- ^ ilgiornaledelcibo.it Tajarin albesi (אורכב 08.09.2014 בארכיון Wayback Machine), retrieved in November 2012
- ^ Tagliolini con il sugo d’arrosto alfuoco, retrieved in November 2012
37680293טליוליני