טום (גבינה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

טום
גבינת טום תוצרת בוז'ולה
גבינת טום תוצרת בוז'ולה
גבינת טום תוצרת בוז'ולה
מאכלים
סוג גבינה
אזור מוצא רכס הרי האלפים
מוצא שווייץ, צרפת
גבינות
סוג חלב פרה/עיזים/כבש

טום (Tomme) הוא שם כללי שניתן לקבוצה של גבינות שמיוצרות בעיקר בהרי האלפים הצרפתיים ובשווייץ. גבינות טום מיוצרות בדרך כלל מחלב דל שומן, שנשאר לאחר שהשומן הוסר למטרת ייצור חמאה וגבינות עשירות יותר, או כאשר יש מעט מדי חלב כדי לייצר גבינה בכמות מלאה. כתוצאה מכך, גבינות טום, הן בעלות אחוזי שומן נמוכים.

ישנם סוגים רבים של גבינות טום, אשר מזוהים בדרך כלל על פי מקום מוצאם. הסוג המפורסם ביותר הוא Tomme de Savoie על שם אזור סבויה בצרפת.

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30347610טום (גבינה)