חיתוך גלי
חיתוך גלי (באנגלית: Crinkle-cutting) הוא חיתוך שמותיר משטח גלי על המזון. החיתוך יכול להיעשות כדי לשפר את המרקם או את התכונות הפיזיות של מזון. טוגנים בחיתוך גלי עשויים להשתפר בפריכותם, כמו גם להשתפר ביכולתם לשמור עליהם על רוטב הטבילה, כלומר על המטבל.[1]
טוגנים למיניהם
רקיקי תפוחי אדמה (Pommes gaufrettes), טוגני רשת (חיתוך גלי שתי וערב כרשת), טוגני "וופל", טוגנים חתוכים קצוצים ועוד הם טוגנים המתקבלים על ידי הפיכת תפוח האדמה ברבע סיבוב לפני כל העברת הלהב הגלי של מנדולינה ולאחר מכן טיגון עמוק. החיתוך בצורה זו מגדיל את שטח הפנים של המזון ביחס לנפחו, חושף שטח גדול יותר לתהליך הטיגון או הבישול ומאפשר כך ליותר אדי מים לברוח ומהר יותר. כתוצאה מכך המזון הופך לפריך יותר ואולי גם טעים יותר ככל שיותר ממנו נתון להשחמה, וייצור את אפקט הצבע והטעם האמצעות תגובת מייאר המתרחשת במהלך הבישול.[2][3]
גלריה
-
חטיף תפוחי אדמה גלי
-
טוגני בטטה או "צ'יפס גלי"
הערות שוליים
- ^ "The Gastronomic Purpose Of Crinkle Cut Fries". Tasting Table (באנגלית אמריקאית). 2023-02-05. נבדק ב-2023-08-13.
- ^
"Les pommes gauffrettes" (בצרפתית). "Chef Simon" Sabine et Bertrand SIMON cole. נבדק ב-3 באוקטובר 2015.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^
"Make Singapore's KFC Cheese Fries" (באנגלית). Easy Travel Recipes. נבדק ב-8 במאי 2020.
{{cite web}}
: (עזרה)
37830113חיתוך גלי