חומצה סורבית
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שם סיסטמטי | (2E,4E)-hexa-2,4-dienoic acid |
---|---|
מסה מולרית | 112.12 גרם/מול |
מספר CAS | 110-44-1 |
טמפרטורת היתוך |
135 °C 408.15 K |
טמפרטורת רתיחה |
228 °C 501.15 K |
חומציות | 4.76 pKa |
חומצה סורבית (Sorbic acid או 2,4-hexadienoic acid) היא תרכובת אורגנית חומצית המשמשת כחומר משמר בתעשיית המזון. לחומצה הנוסחה הכימית: C6H8O2.
החומצה זוקקה לראשונה מפירות הסורבוס (Sorbus aucuparia), ועל שם צמח זה נקראת החומצה.
שימושים
החומצה הסורבית, והמלחים המינרליים שלה: נתרן סורבט, אשלגן סורבט וסידן סורבט משמשים מאז שנות ה-40 של המאה ה-20 בחומרים משמרים בתעשיית ייצור המזון. חומרים אלה מונעים התפתחות שמרים ופטריות במוצרי מזון. לרוב נעשה שימוש במלחים מאחר שהם מסיסים במים. בעת שימוש בתעשיית המזון, מסומנים החומצה ומוצריה במספרי E:
- E200 - חומצה סורבית
- E201 נתרן סורבט
- E202 אשלגן סורבט
- E203 סידן סורבט
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: חמצה סורבית |
20813120חומצה סורבית