חגורה
חגורה, בתחום ההלבשה, היא רצועה עשויה עור או אריג עבה המשמשת להצמדת המכנסיים למותני הלובש.
אנשים בכל העולם משתמשים בחגורה הן כפריט שימושי המסייע ללבישת מכנסיים שמידתם אינה מדויקת, והן כאביזר אופנה המופיע לעיתים בגרסאות צבעוניות מסוגננות עם פייטים וכולי.
בעבר נהגו להשתמש בחגורה כדי להשליט משמעת ולהלקות בה ילדים או משרתים שהתנהגותם לא הייתה ראויה. נוהג זה אינו רווח עוד בעולם המערבי.
תיאור
בקצה אחד של החגורה נמצא אבזם ובקצה השני מספר חורים שבעזרתם חוגרים את החגורה. לעיתים מוחלפים החורים והאבזם במערכת רכיסה שונה, למשל צמדן. בעולם המערבי נהוג להשחיל חגורות גברים נגד כיוון השעון (כך שהאבזם בצד שמאל) וחגורות נשים בכיוון ההפוך. הלולאה המשמשת להשחלת החגורה נקראת תּוֹבָר.[1]
היסטוריה
קיים תיעוד של שימוש בחגורות מאז תקופת הברונזה. במהלך ההיסטוריה היה השימוש בחגורה שכיח יותר אצל גברים, אולם קיימות דוגמאות רבות של שימוש על ידי נשים. בעת החדשה, עם השינוי בגזרת המכנסיים המקובלת והמעבר לקו מכנסיים נמוך יותר, רווח השימוש בחגורות החל משנות ה-20 של המאה ה-20. כיום חוגרים גברים רבים חגורות למותניהם, ובעיקר בלבוש רשמי. נשים חוגרות חגורה בעיקר למטרות קישוטיות.
סוגי חגורות
קיימות חגורות שלהן שימוש מיוחד:
- חגורה (אמנות לחימה) - חגורה בצבע מסוים המשקפת את רמת מיומנותו של הלוחם.
- חגורת כלים - חגורה שבה לולאות רבות המשמשות לתליית כלי עבודה. חגורה כזו נפוצה אצל טכנאים, חיילים ועובדים טכניים הזקוקים לנגישות גבוהה של כלי עבודתם.
- חגורת בטיחות - חגורה המרסנת את תזוזת הנוסעים בכלי רכב ומונעת את נפילתם במקרה של תאונת דרכים. חגורה זו נמצאת בכל כלי הרכב התקניים.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: חגורה |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: חגורות |
הערות שוליים
- ^ עברית מכופתרת, באתר האקדמיה ללשון העברית, 9 בפברואר 2014.
24055950חגורה