זית פישולין
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | זית |
מוצא | צרפת |
אופן הגשה | קר |
זית פישולין (בצרפתית: Picholine) הוא זית צרפתי שצבעו ירוק הגדל באזור פרובאנס אשר בדרום צרפת ונפוץ באיטליה, מרוקו, ישראל, צ'ילה, וארצות הברית[1][2].
הפרי נחשב לפופולרי למאכל, כזית קוקטייל ומשמש גם לייצור שמן ונמסק בחודשים אוקטובר ונובמבר כשצבעו ירוק.
פירותיו נמסקים לשמן כשהם בצבע שחור והם מייצרים שמן בעל ארומה של עשבי תיבול עם מרירות וחריפות בינוניות עד גבוהות.
תיאור
ניתן להבחין בין עץ זית רגיל לעץ זיתי פישולין לפי העלים שלו שנראים כמו כתר בעל צורה פתוחה והפרי שצורתו ביצית ומעט אסימטרית.
לזית המנזנילה שמות נוספים: ג'ודוליין (Judoleine), לוקס בטרד (Lucques Batarde), פיקה (Piquette), פישולין דה לנגדוק (Picholine de Languedoc).
קישורים חיצוניים
- מתכון לכבישת זיתים, באתר וואלה!
הערות שוליים
- ^ archive.md, archive.md
- ^ scheda database, www.oleadb.it
35383342זית פישולין