זית מנזנילה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | ספרד |
זית מנזנילה (בספרדית: Manzanilla de Sevilla) הוא זית ספרדי שצבעו ירוק, הגדל באזור סביליה אשר בדרום-מערב ספרד.[1]
הפרי נחשב לפופולרי למאכל, משמש גם לייצור שמן, ונמסק בחודש ספטמבר כשצבעו ירוק או שחור.[2]
הפקת שמן מזיתים שנמסקו מוקדם מניבה שמן חריף וחזק, בעוד שמזיתים בשלים יותר מופק שמן עדין.
תיאור
ניתן להבחין בין עץ זית רגיל לעץ זיתי מנזנילה לפי צפיפותו של המטע ונהוג להגיש את פירות העץ כזיתי שולחן שלמים או מגולענים.[3]
לזית המנזנילה שמות נוספים: מנזנילו הקדום (Early Manzanillo), צ'ורו דה אספיגה (Chorrúo de Espiga), קמומיל לבן זית (Olive White Chamomil), רומרילו (Romerillo), מנזנילו פינו (Manzanillo Fino).
זנים נוספים
לזית המנזנילה זנים נוספים הגדלים ברחבי העולם:
- זית האסקל (Askal): הכלאה של ברנע ומנזנילה.
- זית טברה (Tevere): הכלאה של הפיצ'ולין ומנזנילה.
- זית מנזנילה שחור: נפוץ בקליפורניה החל משנות ה-60 ומשמש בעיקר כזיתים משומרים.[4]
קישורים חיצוניים
- מתכון לכבישת זיתים, באתר וואלה!
הערות שוליים
- ^ Picual Olive Oil and Many Other Varieties, Olive Oils from Spain (באנגלית)
- ^ זנים, באתר ענף הזית במועצת הצמחים
- ^ Ana Morales-Sillero, Ana G. Pérez, Laura Casanova, José M. García, Cold storage of ‘Manzanilla de Sevilla’ and ‘Manzanilla Cacereña’ mill olives from super-high density orchards, Food Chemistry 237, 15 בדצמבר 2017, עמ' 1216–1225 doi: 10.1016/j.foodchem.2017.06.073
- ^ Patricia Lazicki and Daniel Geisseler, Olive Production in California
35383360זית מנזנילה