ועדת קדמי לבחינת התחרותיות בענף המזון
ועדת קדמי היא ועדה בין-משרדית לבחינת התחרותיות בענף המזון ומוצרי הצריכה.
הוועדה הנושאת את שמו של מנכ"ל משרד התעשייה והמסחר שרון קדמי, הוקמה בקיץ 2011 על ידי שרי האוצר והתמ"ת בעקבות "מחאת הקוטג'" במטרה לבחון את רמת התחרותיות בשוק המזון על מקטעיו השונים. לוועדה גם וועדת משנה שעסקה באופן פרטני במשק החלב בישראל.
המלצות הביניים
בנובמבר 2011 הגישה הוועדה מסקנות ביניים לשרי האוצר והתמ"ת לאחר שבחנה את מאפייני שוק המזון ופעלה לאתר כשלי שוק. במסגרת דיוניה נפגשה הוועדה עם גורמים שונים (יצרנים מקומיים, יבואנים, רשתות קמעונאיות ועוד). בין המלצות הביניים של הוועדה: הגבלת צמיחה של קמעונאים שנתח השוק שלהם הגיע ל-25% בשווקים שבהם הם פועלים, הגבלת הפרקטיקה המאפשרת לספקים מתן תמריצים לקמעונאים על מנת למנוע אפליית ספקים קטנים וצעדים שימנעו אפלית ספקים קטנים בשטחי מדף. כמו כן הגישה הוועדה שורה של המלצות ביניים בתחום הצרכנות שמטרתן - חיזוק המודעות הצרכנית.
הוועדה הודיעה כי המסקנות הסופיות שלה יפורסמו במחצית השנייה של שנת 2012 לאחר שתערוך פגישות ושימועים לגורמים נוספים בענף ולאחר שחברת ייעוץ איתה התקשרה לצורך העניין תגיש גם היא את המלצותיה.
קישורים חיצוניים
- מסקנות הביניים מתוך אתר משרד התמ"ת.
- המלצות צוות המשנה לבחינת משק החלב בישראל.
- גלובס טיוטה: ועדת קדמי ממליצה לחייב להבליט מוצרים בפיקוח
- עדי דברת-מזריץ, המלצות צוות יוקר המחייה: הפחתה של עד 75% במכסים על מזון, באתר TheMarker, 29 בינואר 2012
- כלכליסט המלצות ביניים של ועדת קדמי: לפקח על מחירים של יצרנים בעלי נתח שוק הגדול מ-50%.
20766755ועדת קדמי לבחינת התחרותיות בענף המזון