ועדת ייעוץ
מועצת המנהלים המייעצת או ועדת ייעוץ (באנגלית: Advisory board) הוא גוף המספק ייעוץ אסטרטגי בלתי מחייב לניהול נכון של תאגיד, ארגון או קרן. אופיו הבלתי רשמי של גוף מייעץ, בהשוואה לדירקטוריון, מעניק גמישות רבה יותר במבנה ובניהול. להבדיל מהדירקטוריון, למועצה המייעצת אין סמכות להצביע בענייני תאגיד או לשאת באחריות נאמנות משפטית[1][2]. עסקים חדשים או קטנים רבים בוחרים להיעזר בוועדות ייעוץ כדי ליהנות מהידע של אחרים, ללא הוצאה או פורמליות של הדירקטוריון[3].
תחומי אחריות
תפקידה של מועצה מייעצת הוא להציע סיוע לארגונים בכל נושא משיווק וניהול משאבי אנוש ועד תכנון אסטרטגי כדי להשפיע על בקרה, קביעת מדיניות והתנהלות החברה, וכן לתרום לשיתופי פעולה ויצירת קשרים עם ארגונים חיצוניים. המייעצים כוללים מומחים מוכשרים המציעים ייעוץ חדשני ופרספקטיבה דינמית. במפגש רבעוני או חצי שנתי, המייעצים יכולים לספק הכוונה אסטרטגית, הצעות לשיפור, וסיוע בהערכה של יעילות תוכניות העבודה[4].
יזמים, במיוחד מחברות סטארט-אפ (הזנק) או מעסקים קטנים, לא ירצו לדלל את שליטתם בעסקיהם על ידי הקמת דירקטוריון בעל אחריות וסמכויות רשמיות. לפיכך, מועצת הייעוץ עשויה להיות פתרון מתאים יותר ליזמים שרוצים ייעוץ איכותי אד-הוק. חברי מועצת המנהלים המייעצת, כקבוצה חיצונית, לא כפופים לחוקי ניהול תאגיד ולכן יכולים גם לספק מידע וייעוץ לא אובייקטיביים ליזמים.
הערות שוליים
- ^ Ibrahim Alkurd, The Benefits Of An Advisory Board For Success, Forbes
- ^ Advisory Boards, Entrepreneur
- ^ Richard Weinberger, Advantages of Having a Small Business Advisory Board, All Business
- ^ Barry Reiter, The Role and Value of an Effective Advisory Board, Ivey Business Journal
ועדת ייעוץ32971419Q4686866