ונסן לה שאפל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
וַנסַן לָה שְאפֶּל (בצרפתית: Vincent La Chapelle) (נולד בשנת 1690 או 1703, מת ב-1745) היה שף צרפתי שעבד בחצרות פיליפ סטנהופ, הרוזן הרביעי מצ'סטרפילד, וילם הרביעי, הנסיך מאורנג', ולבסוף בחצרה של מאדאם דה פומפדור.
לה שאפל ידוע בעיקר בזכות ספר הבישול שחיבר, "הבישול המודרני" (Le Cuisinier moderne), שיצא לאור לראשונה ב-1733 כשעבד עבור הרוזן מצ'סטרפילד, ושנתיים מאוחר יותר פורסם גם בצרפתית. הספר טבע לראשונה את המונח "נובל קוויזין", אם כי זה שינה את מובנו מאז. לספר הייתה השפעה עצומה על הבישול של המעמדות העליונים באנגליה. הוא הושפע חלקית מספר בישול שקדם לו, Le nouveau cuisinier royal et bourgeois, של פרנסואה מסיאלו.
לקריאה נוספת
- Larousse Gastronomique, president of gastronomic comitee: Joel Robuchon, Clarkson Potter, Random House, New York, 2001, p. 662.
קישורים חיצוניים
- הבישול המודרני(הקישור אינו פעיל) - תיאור בהולנדית עם תמונת השער המקורי
- חבושים מתכון של לה-שאפל (אנגלית)
- טארט לימונים מתכון של לה-שאפל (צרפתית)
28611174ונסן לה שאפל