ויליאם מקטאגרט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אמן ריקה. ויליאם מקטאגרטאנגלית: William McTaggart; ‏ 25 באוקטובר 1835 - 2 באפריל 1910) היה צייר נוף וימי סקוטי שהושפע מהאימפרסיוניזם.

ביוגרפיה

בנו של כורך, שנולד בכפר קטן, ליד קמפבלטאון, בקינטייר, חצי האי המערבי של סקוטלנד.[1]

הוא עבר לאדינבורו בגיל 16 ולמד באקדמיית הנאמנים אצל רוברט סקוט לאודר. הוא זכה במספר פרסים כסטודנט והציג את עבודותיו באקדמיה המלכותית הסקוטית, והפך לחבר מלא באקדמיה בשנת 1870. עבודותיו המוקדמות היו בעיקר ציורי דמויות, לרוב של ילדים, אך מאוחר יותר הוא פנה במיוחד לנוף ימי. הנושאים היו בהשראת אהבת ילדותו לים ולחוף המערבי המחוספס האטלנטי של הולדתו.

מקטאגרט היה מוקסם מהטבע ומהיחסים של האדם איתו, והוא שאף ללכוד היבטים כמו ההשפעות החולפות של האור על המים. הוא אימץ את הגישה האימפרסיוניסטית של ציור בחוץ, והשימוש שלו בצבע ובעבודת מכחול נועזת ודומה לאיכויות שנמצאו בציורים של קונסטבל וטרנר, שני אמנים אותם העריץ.

מקטאגרט היה מיומן בשימוש בשמן ובצבעי מים, ובנוסף לנופי הים של קינטייר, הוא גם צייר נופים ונופי ים במידלות'יאן ובמזרח לות'יאן. רבות מיצירותיו המאוחרות יותר מתארות את גבעות מורפוט שניתן היה לראות מביתו ליד לאסוואדה, אליה עבר ב-1889.

הוא נחשב לאחד המייצגים הגדולים של הנוף הסקוטי ולעיתים קרובות הוא מתויג כ"אימפרסיוניסט סקוטי".

הוא התחתן עם מרג'ורי הנדרסון (1856–1936), בתו של צייר אחר, ג'וזף הנדרסון (אמן) (1832–1908), בניו של ג'וזף ג'ון הנדרסון (1860–1924) וג'וזף מוריס הנדרסון (1863–1936) היו גם ציירים. מקטאגרט צייר דיוקן בולט של חמו, ג'וזף הנדרסון, התלוי במוזיאון גלאזגו.

אחד מתלמידיו היה הצייר הימי הסקוטי ג'יימס קמפבל נובל.

הוא קבור בבית הקברות ניוינגטון באדינבורו.

משנת 1873 החל סוחר האמנות רב ההשפעה אלכסנדר ריד לרכוש את יצירותיו אך רק בשנת 1894 החל לקנות אותם בהרחבה. בשנת 1906 ערך ריד את תערוכת היחיד הראשונה עבור מקטאגרט בגלריית גלאזגו שלו ברחוב סנט וינסנט, והציגה עשרים עבודות.[2]

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ויליאם מקטאגרט בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "FAMILY ARCHIVE OF WILLIAM McTAGGART RSA (1835–1910)
  2. ^ Alexander Reid in Context, Frances Fowle,_vol1
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0