התזמורת הסימפונית תל אביב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
התזמורת הסימפונית תל אביב
מייסד איתי טלגם
מדינה ישראלישראל ישראל
מיקום תל אביב-יפו, ישראל
אולם קונצרטים אולם סוזן דלל שבמרכז סוזן דלל
מנצח איתי טלגם
אולם סוזן דלל שבמרכז סוזן דלל שימש בתור אולם הבית של התזמורת

התזמורת הסימפונית תל אביב הייתה תזמורת סימפונית שפעלה בתל אביב בהנהגתו של המייסד והמנהל המוזיקלי שלה איתי טלגם[1]. התזמורת החלה לתפקד כתזמורת המכוונת אל קהילת אוהבי המוזיקה בעיר שאינם יכולים להרשות לעצמם לרכוש כרטיסים לקונצרטים של התזמורת הפילהרמונית הישראלית. התזמורת פעלה בין השנים 19901995 ומשרדיה שכנו במפעל התרבות אהל שם ברחוב בלפור שבעיר.

היסטוריה

התזמורת הופיעה בדרך קבע במרכז סוזן דלל השוכן בשכונת נווה צדק שבעיר[2]. כמו כן היא הופיעה גם באולם רקנאטי במוזיאון תל אביב לאמנות, באולם הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב ובתיאטרון נוגה שביפו.

התזמורת הייתה מייסודה של תזמורת העולים ומשך חייה נקבע מראש שכן היא הייתה תלויה בהקצבה של הוועדה הבין-משרדית לקליטת אמנים עולים, והקצבות אלה מוגבלות מראש לפרק זמן של שלוש שנים.

עם פירוק התזמורת נקלטו חלק מנגניה בתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, ואיתי טלגם נאלץ לסיים את תפקידו כמנהל המוזיקלי והמנצח הראשי של התזמורת.

בשנת 1995 השתתפה התזמורת הסימפונית תל אביב בקונצרט טלוויזיוני לפורים ששודר לערוץ הראשון עם שלמה בראבא כמנצח[3].

צוות התזמורת

  • מנכ"ל התזמורת - מיכה ברקול
  • כנר ראשי - אייל שילוח[4]
  • מפיקת התזמורת - רויטל עוז

פרסים

  • 1994 - אות אקו"ם על תרומה ייחודית לביצוע מוזיקה ישראלית (במעמד זה ניגנה התזמורת את היצירה "ממעמקי אור וחושך" מאת המלחינה רחל גלעין ובניצוחו של איתי טלגם).

כעופרת הרקיע

בשנת 1994 הוציאה התזמורת הסימפונית תל אביב דיסק בשם "כעופרת הרקיע", שכלל יצירות מאת מלחינים יהודים, ישראלים וצ'כים, בהשראת זיכרון גטו טרזין. בין היצירות – "שמי עופרת" של חיים פרמונט, "המקום האישי" של בן-ציון אורגד, "קונצ'רטינו" של ארווין שולהוף ועוד, של המלחינים גדעון קליין, ויקטור אולמן וראובן סרוסי. השתתפו בביצוע היצירות בדיסק מירה זכאי, יונתן זק, אנסמבל מוזיקה נובה, מקהלת האיחוד והמנצחים אבנר איתי, איתי טלגם, ולאונטי וולף[5].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Hovevei hamouzika Orchestra, jeramateurorchestra.tripod.com
  2. ^ מרכז סוזן דלל-ארכיון מופעים, באתר www.imj.org.il
  3. ^ פורסם על ידי Israboot, שלמה בראבא מנצח 1995
  4. ^ כיתות האמן הבינלאומיות 2018, כיתות האמן הבינלאומיות 2018 - כל האמנים 2018 - אייל שילוח, כנר (ישראל), באתר כיתות האמן הבינלאומיות 2018
  5. ^ "דיאלוג עם טרזין, יצירות מלחינים ישראלים וצ'כים | חנות בית התפוצות". בית התפוצות. נבדק ב-2016-12-15.

  

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0