התאבדות המונית בדמין
ערך ללא מקורות
| ||
ערך ללא מקורות |
ב-1 במאי 1945 בשלהי מלחמת העולם השנייה, התאבדו מאות אנשים בעיירה דמין, במחוז פומרניה (כיום במקלנבורג-מערב פומרניה), גרמניה. ההתאבדויות התרחשו בשל תבהלה המונית בעקבות מעשי זוועה שבוצעו על ידי חיילי הצבא האדום הסובייטי. אלו פשטו על העיירה יום קודם לכן. על אף שההערכות למספר ההרוגים אינן אחידות, ידוע כי מדובר בהתאבדות ההמונית הגדולה ביותר שנרשמה אי פעם בגרמניה. ההתאבדות הייתה חלק מגל התאבדויות המוניות בשלהי הרייך השלישי בקרב אוכלוסיית גרמניה הנאצית בעקבות תבוסתה במלחמה ותוצאותיה.
פקידי המפלגה הנאצית, המשטרה, הווארמכט ואזרחים רבים עזבו את העיירה לפני הגעתו של הצבא האדום, ומנגד אלפי פליטים מהמזרח מצאו מקלט בדמין. שלושה מנהלי משא ומתן מטעם ברית המועצות נורו לפני הכניסה הסובייטית לדמין. הווארמכט הנסוג פוצץ את הגשרים מעל הנהרות שסגרו את העיירה מצפון, מערב ודרום, ובכך חסם את התקדמות הצבא האדום ולכד את האזרחים הנותרים. היחידות הסובייטיות בזזו ושרפו את העיירה, ביצעו התעללויות והוצאות להורג.
תושבים ופליטים רבים התאבדו אז, ומשפחות רבות עשו זאת יחד. שיטות ההתאבדות כללו טביעה בנהרות, תלייה, חיתוך פרק כף היד וירי. רוב הגופות נקברו בקברי אחים, ולאחר המלחמה היה הדיון בהתאבדות ההמונית טאבו תחת הממשלה הקומוניסטית של מזרח גרמניה.
התאבדות המונית בדמין34098197Q6784091