הרי האדמירליות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף הרי אדמירליטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרי האדמירליות
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

הרי האדמירליותאנגלית: Admiralty Mountains או Admiralty Range) הוא רכס הרים גבוהים באדמת ויקטוריה, באנטארקטיקה.

הרי האדמירליות גובלים עם ים רוס, האוקיינוס הדרומי, קרחון דניסטון (Dennistoun Glacier), קרחון אבי וקרחון טאקר (Tucker Glacier). הם מתחלקים לרכס דנידין, רכס הומראן ורכס ליטלטון.

ההרים נתגלו על ידי ג'יימס קלארק רוס בינואר 1841 וזכו בשמם לכבוד מועצת האדמירליות הבריטית, הממונה על רוס.

הרים ופסגות

פסגות הרי האדמירליות
הר/פסגה גובה
הר מינטו (Mount Minto) 4,165
הר אדם (Mount Adam) 4,010
הר איאקס (Mount Ajax) 3,770
הר סאבין (Mount Sabine) 3,720
הר רויאליסט (Mount Royalist) 3,640
הר בווין (Mount Bevin) 3,490
הר בלק פרינס (Mount Black Prince) 3,405
הר הרשל (Mount Herschel) 3,335
הר פיקוק (Mount Peacock) 3,210
הר גילרות (Mount Gilruth) 3,160
הר אכילס (Mount Achilles) 2,880
הר שלטון (Mount Shelton) 2,485
הר פרקר (Mount Parker) 1,260

הר אכילס

הר אכילס הוא הר פירמידלי בולט המתנשא מפרשת המים בין קרחון פיטץ' וקרחון הלוחם. משלחת הסקר הגאולוגי האנטארקטי של ניו זילנד (NZGSAE) מ-1958-1957 כינתה אותו על שם אוניית משמר ניו זילנדית משנים עברו.

הר אדם

הר אדם ממוקם 4 ק"מ מערבית-צפונית-מערבית להר מינטו. הוא התגלה בינואר 1841 על ידי קפטן רוס, שכינה אותו על שם סגן האדמירל צ'ארלס אדם, שר צי בכיר באדמירליות.

הר איאקס

הר איאקס מתנוסס במרחק 1.5 ק"מ מערבית-דרומית-מערבית להר רויאליסט. משלחת הסקר הגאולוגי של ניו זילנד כינתה אותו על שם אוניית הצי אג'קס. ההר הוא אחד מכמה הרים באזור זה הקרויים על שם אוניות ניו זילנדיות.

הר בווין

הר בווין הוא הר מחודד המזדקר בצדו המערבי של צוק החוף של קרחון מאריי. ההר נמצא במרחק 3.2 ק"מ מערבית-צפונית-מערבית להר סאבין. הוועדה המייעצת לשמות אנטארקטיים (US-ACAN) כינתה אותו על שם אנתוני בווין, הסוקר הכללי של ניו זילנד ויו"ר המועצה הגאוגרפית של ניו זילנד, 2004-1996, אחראי לסקרים ולמתן שמות לאתרים באנטארקטיקה מטעם ניו זילנד.

הר בלק פרינס

הר בלק פרינס מורכב מסלע כהה, הנוטה ליצור מראה מרשים. ההר נמצא במרחק 6 ק"מ מערבית להר אג'קס. משלחת הסקר הגאולוגי האנטארקטי של ניו זילנד כינתה אותו על פי מראיתו וכן על שם אוניית הצי הניו זילנדי "בלק פרינס".

הר גילרות'

הר גילרות' הוא הר מכוסה קרח ברובו (3,160 מ') במרחק 8.1 ק"מ מזרחית-צפונית-מזרחית להר אדם. הסקר הגאולוגי של ארצות הברית מיפה אותו על סקרים וצילומי אוויר של צי ארצות הברית, 1963-1960. הוועדה המייעצת לקריאת שמות באנטארקטיקה של ארצות הברית כינתה אותו על שם רוברט ר. גילרות' ממינהל התעופה והחלל הלאומי, שביקר בתחנת מקמרדו, 1967-1966.

הר מינטו

הר מינטו הוא הר נישא, נקי ברובו מקרח, במרחק 4 ק"מ מהר אדם בחלקו המרכזי של הרכס. הר מינטו התגלה בינואר 1841 על ידי קפטן ג'יימס רוס, שקרא לו על שם הרוזן ממינטו, שר האדמירליות הראשון. הראשונים לטפס על ההר בשנת 1988 היו אנשי משלחת יובל המאתיים האוסטרלית לאנטארקטיקה בראשות גרג מורטימר ובהשתתפות לינקולן הול.

הר פרקר

הר פרקר הוא הר דמוי שונית לאורך הצד המערבי של קרחון נאש. משלחת הסקר הגאולוגי של ארצות הברית (USGS) מיפתה את האזור על פי סקרים ומתצלומי אוויר של צי ארצות הברית, בשנים 1963-1960. את השם הר פרקר נתן קפטן ג'יימס רוס בשנת 1840 להר באותה סביבה באופן כללי, על שמו של סגן אדמירל סר ויליאם פרקר, שר ימיה בכיר באדמירליות בשנים 1841-1834. לשם הרצף ההיסטורי העניקה הוועדה המייעצת לשמות אנטארקטיים את השם להר זה.

הר פיקוק

הר פיקוק היא פיסגה גבוהה היישר מעל כף קרחון קלי, 2.6 ק"מ דרומית-מערבית להר הרשל. הפסגה התגלתה בינואר 1841 על ידי קפטן רוס, שקרא לה על שם ג'ורג' פיקוק, דיקן אלי.

הר רויאליסט

הר רויאליסט הוא הר בולט הניצב 3 ק"מ מערבית להר אדם. את שמו נתנה לו משלחת הסקר הגאולוגי של ניו זילנד, 1958-1957, על שום חזותו המרשימה וכן על שם אוניית הצי הניו זילנדי "רויאליסט". עוד כמה פסגות סמוכות נקראו על שם אוניות ניו זילנדיות, בהן הר איאקס והר בלק פרינס.

הר סאבין

הר סבין הוא הר מזדקר לגובה, נקי יחסית משלג, המתנשא בין צוקי קרחון מאריי וקרחון ברנט. את ההר גילה ב-11 בינואר 1841 קפטן ג'יימס רוס מן הצי המלכותי, שכינה תוואי נוף זה על שם אלוף משנה אדוארד סבין מחיל התותחנים המלכותי, הממונה על קשרי חוץ בחברה המלכותית, מתומכיה הפעילים ביותר של המשלחת.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הרי האדמירליות בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0