הצל ליבו של ילד
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: מכלולזציה.
| ||
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: מכלולזציה. |
מטה הארגון | חולון |
---|---|
מייסדים | ד"ר עמרם (עמי) כהן |
הצל ליבו של ילד (אנגלית: Save a Child's Heart) היא עמותה המטפלת בילדים חולי לב ממדינות מתפתחות, בהן אין אמצעים וידע לטפל בבעיות לב. העמותה חברה בקואליציית ישראייד.
רקע כללי
עמותת הצל ליבו של ילד היא ארגון הומניטרי ישראלי, הפועל במישור הבינלאומי להצלת חייהם של ילדים חולי לב ממדינות בהן הנגישות לרפואת לב ילדים איננה קיימת או מוגבלת.
הארגון הוקם בשנת 1995 במרכז הרפואי ע"ש וולפסון בחולון ופועל היום בבית החולים לילדים ע"ש סילבן אדמס שבוולפסון. מאז הקמתו הציל הארגון כ-6,000 ילדים מ-62 מדינות והביא לישראל למעלה מ-140 אנשי צוות רפואי כדי לעבור הכשרה ולקבל את הכלים הדרושים לטפל בילדים באופן עצמאי ולהקים מרכזי מצוינות במדינות המוצא שלהם.
עמותת הצל ליבו של ילד הוקמה על ידי ד"ר עמרם "עמי" כהן ז"ל. עמי נולד בוושינגטון בשנת 1954. הוא למד באוניברסיטת ג'ון הופקינס וסיים את בית הספר לרפואה באוניברסיטת וירג'יניה. עמי התמחה בניתוחי לב ילדים בבית החולים "Sick Kids”" בטורונטו, קנדה ולאחר מכן מונה לראש מחלקת כירורגית ילדים בבית החולים הצבאי "וולטר ריד". עמי שירת בצבא ארצות הברית ובשנת 1988, בזמן שהוצב בקוריאה וטיפל בילדים חסרי כל, נולד במוחו הרעיון להקמת עמותת הצל ליבו של ילד. עמי שירת גם בערב הסעודית במהלך מלחמת המפרץ ועלה לישראל עם משפחתו בשנת 1992.
בשנת 1995 הקים את עמותת הצל ליבו של ילד במרכז הרפואי ע"ש וולפסון בחולון. מותו בטרם עת בשנת 2001 היה אבידה עצומה. אולם, האנרגיות יוצאות הדופן שלו, והצוות המסור שהשאיר אחריו, הפכו את הצל ליבו של ילד לאחד מהארגונים ההומניטריים המובילים בישראל ובעולם.
מטרות הארגון
- מתן טיפול רפואי איכותי, מתקדם וחדשני לטיפול במומי לב מולדים ונרכשים
- סיוע בקידום הידע המקצועי וההכשרה של צוותים ממדינות יעד, שיוגדרו מעת לעת
- חיזוק מרכז המצוינות להכשרה, לטיפול ולמחקר בביה"ח לילדים על שם סילבן אדמס
יעדי הארגון:
- גידול במספר הפרוצדורות המבוצעות על ידי הצוות הרפואי של העמותה
- העלאת איכות הרפואה במדינות היעד, באמצעות הכשרת צוותים רפואיים
- תמיכה מקצועית איכותית שתאפשר גידול במספר הפרוצדורות המבוצעות באופן עצמאי על ידי צוותים שהוכשרו במדינות היעד
- כניסה למדינות יעד נוספות שבהן תפעל העמותה
מחלות לב מולדות נגרמות כתוצאה מפגמים או ליקויים באחד או ביותר מבנים של הלב או בכלי הדם המתרחשות טרם הלידה. מחלות אלה אחראיות, יותר מכל מומים מולדים אחרים למותם של יותר ילדים בשנתם הראשונה לחיים. הארגון זכה לתמיכה מארגונים שונים, ביניהם האיחוד האירופי, זרעים של שלום והמשרד לשיתוף פעולה אזורי, וכך מסייע להצלת חיים של ילדים רבים. בנוסף למשרד הראשי, הפועל בישראל, יש לעמותה שלוחות בארצות הברית, בריטניה, קנדה, הולנד, שווייץ ואוסטרליה אשר מסייעות בגיוס תרומות והעלאת מודעות לפעילות הארגון.
הלוגו של העמותה
לפני כעשרים שנים, ילדה בשם קטיה, שהייתה אז בת ארבע, הגיעה ממולדובה עם מומי לב רציניים מאוד והייתה קרובה למוות. לאחר כחמישה חודשים וארבעה ניתוחים מסובכים מאוד ועבודת צוות מסורה, קטיה הייתה מוכנה לשוב הביתה. כמה ימים לפני עזיבתה, היא ציירה תמונה, יד אוחזת ילדה קטנה עם לב. כשהתבקשה להסביר את הציור שלה, היא סיפרה את הסיפור הבא: "היה לי חלום, היו הרבה צבעים מעל המיטה שלי, ופתאום יד גדולה מאוד הגיעה באמצע הלילה. ואז טסנו לארץ רחוקה ושם נתנו לי לב חדש, ואני יכולה עכשיו לרוץ ולרקוד"[1].[דרוש מקור]
מתנדבים והעמותה
לפרויקט 'הצל לב של ילד' יש מגוון רחב של מתנדבים החל ממתבגרים ועד לקשישים, המגיעים להעביר פעילויות פנאי לילדים, הן בבית החולים והן בבית ההחלמה של הפרויקט. המתנדבים עוזרים גם בתחומי האחזקה, התמיכה וההפעלה. ארגון 'הצל לב של ילד' מודע לחשיבות הדור הצעיר ועל כן סטודנטים ואנשי מקצוע צעירים ממלאים תפקיד חשוב בקידום המודעות לפרויקט הומניטארי חשוב זה.[דרוש מקור]
בית החולים לילדים ע"ש סילבן אדמס והעמותה
פעילות עמותת "הצל לב של ילד" בישראל מרוכזת בבית החולים לילידם ע"ש סילבן אדמס שבמרכז הרפואי וולפסון בחולון. בית החולים לילדים ע"ש סילבן אדמס החל לפעול בשנת 2021 לאחר 4 שנות הקמה. בית החולים החדש ישפר בצורה משמעותית את הטיפול הרפואי עבור ילדי חולון ובת ים, דרום תל אביב ויפו ויהיה מרכז בינלאומי לרפואת לב ילדים. המבנה החדש, בן 11,000 מ"ר, כולל את כל התשתיות והציוד החדיש ביותר עבור ניתוחי לב וצנתור של ילדים, ועבור הטיפול המלא לפני ואחרי ההליך הרפואי.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של הצל ליבו של ילד (באנגלית)
- הצל ליבו של ילד, באתר גיידסטאר ישראל המזהה לא מולא ולא נמצא בוויקינתונים, נא למלא את הפרמטר.
- עינב ברזני, הצד הלבבי של ישראל: "הצל ליבו של ילד", באתר ynet, 15 באוגוסט 2008
- עמליה רוזנבלום, מועדון הלבבות השבורים: להציל לבבות של ילדים פלסטינים, באתר הארץ, 3 באוגוסט 2012
- על הפרויקט במכתב למערכת כתב העת לנסט (באנגלית)
הערות שוליים
33252662הצל ליבו של ילד