העיר העתיקה של איסטנבול
העיר העתיקה של איסטנבול (בטורקית: Fatih, "פאטיח"), הוא אחד מ-39 המחוזות של העיר איסטנבול אשר בטורקיה. זהו החלק העתיק ביותר של העיר איסטנבול בו נמצאים מרבית האתרים ההיסטוריים הבולטים של העיר. אזור העיר העתיקה של איסטנבול משתרע על חצי האי, אותו כבש במקור מהמט הכובש ב-29 במאי 1453, ואזור זה חופף לאזור המקורי בו נמצאה העיר קונסטנטינופול.
זהו אחד מהמחוזות הגדולים ביותר באיסטנבול כיום, וכמו גם אחד מהאזורים המאוכלסים והצפופים ביותר באיסטנבול. בשנת 2000 מנתה אוכלוסיית המחוז 408,000 תושבים בסך הכל, אשר חיו בשטח בגודל 10.8 קמ"ר.
אוכלוסיית המחוז מורכבת מאוד מבחינה אתנית ודתית. בעשורים האחרונים חלק מהאוכלוסייה המבוססת עברה להתגורר בפרברים של איסטנבול ובמקביל עברו להתגורר בחצי האי לא מעט מהגרים שעברו למקום בעיקר מהמחוזות הצפוניים של טורקיה. מגמה זו בולטת בעיקר בחלק המרכזי ובחלק הצפוני של חצי האי.
העיר העתיקה של איסטנבול הוכרזה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית תרבותי בשנת 1985.
אתרים היסטוריים בולטים
- ארמון טופקאפי - ארמון אשר שימש כמבנה המגורים הרשמי של הסולטאנים העות'מאנים והמרכז האדמיניסטרטיבי של האימפריה העות'מאנית בין השנים 1465 עד 1853.
- איה סופיה - קתדרלה היסטורית של הכנסייה האורתודוקסית המזרחית שנבנתה במקור בבירת האימפריה הביזנטית, אשר הוסבה מאוחר יותר למסגד, לאחר מכן למוזיאון, ולבסוף שוב למסגד.
- מסגד סולימאנייה - מסגד עות'מאני אשר נבנה בימיו של סולימאן המפואר ולידו נמצא קברו. סולימאנייה הוא המסגד הגדול באיסטנבול ובין אתרי התיירות המוכרים שלה.
- הבזאר הגדול - אחד השווקים המקורים הגדולים בעולם. הבזאר הגדול מכיל כ-3,000 חנויות, ומבקרים בו בין 250,000 ל-400,000 קונים מדי יום.
- המוזיאון לאמנויות טורקיות ואיסלאמיות (אנ') - מוזיאון הממוקם בכיכר סולטנאחמט אשר נמצא במבנה שהוקם במקור בשנת 1524 ושימש בעבר כארמונו של פרגלי אבראהים פאשא, שהיה וזיר גדול באימפריה העות'מאנית בין השנים 1523 עד 1536.
- המסגד החדש (אנ') - מסגד עות'מאני הממוקם ברובע אמינונו. המסגד ממוקם בקרבת גשר גלטה.
- בזאר התבלינים (אנ') – אחד מהבזארים הגדולים ביותר באיסטנבול.
- מסגד סוקולו מהמט פאשה(אנ') - מבנה מהמאה ה-16 אשר ממוקם במחוז קדירגה.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה
|
---|
32592440העיר העתיקה של איסטנבול