המכלול:מיזמים/מיזם התמונות הממופות
מיזם התמונות הממופות הוא מיזם שמטרתו לקחת את כלי ה-ImageMap שקיים במכלול, ולנצל אותו בערכים בהם השימוש בכלי ישפר את הערך.
הסבר על ImageMap
ImageMap הוא כלי להצגת תמונות באופן שמוגדרים עליהן "אזורים חמים". איזור חם הוא חלק מהתמונה שכאשר מציפים מעליו את העכבר, מופיעה הודעה מסוימת כמו מעל המשפט הזה, כשהאיזור עצמו משמש קישור, כך שבלחיצה עליו נפתח דף חדש, כמו כל קישור פנימי במכלול. הקישור יכול לקשר לערך אחר, או לפסקה מסוימת בערך הנוכחי (כלומר זה שמכיל את התמונה). דוגמאות מעניינות, תוכלו למצוא בדף המשנה דוגמאות.
איך ליצור ImageMap?
- בחירת תמונה מתאימה. לא כל תמונה מתאימה ל-imagemap. דוגמאות לתמונות מתאימות הן מפות, למשל מפת מחוזות, כאשר אזור מסוים במפה יציג כיתוב ויקשר לערך המתאים; תרשימים אנטומיים; תרשימים טכניים; ותמונות מרובות אישים, במיוחד במקרה שלרבים מהאישים המוצגים יש ערך במכלול.
- מקישים על התמונה כדי להגיע לדף התמונה במרחב הקבצים (ידוע גם כמרחב התמונות). אם מופעל אצלכם "מציג המדיה", יתכן שצריך ללחוץ המקש CTRL יחד עם הקשה על התמונה כדי להגיע לדף
- כשאנו נמצאים במרחב הקבצים, מופיעה מתחת לתמונה קישורית זו: ImageMapEdit >
- לחיצה על הקישורית מכניסה אותנו ל"עורך ה-imagemap"
ראו את מדריך השימוש בעורך.
עבור בקשות מיוחדות לשינוי תמונות לפני החלת ה-ImageMap, פנו לסדנה לגרפיקה.
תמונות שמופיעות ביותר מערך אחד
כאשר יש תמונה שמופיעה במספר ערכים, יש ליצור תבנית עם שם מתאים שתכיל את מפת התמונה, למשל תבנית:מפת תמונה/קליפת המוח, ובערכים עצמם להוסיף את התבנית עמה, כך: {{מפת תמונה/קליפת המוח}}. כדאי לעשות זאת גם אם חלק מהמידע משתנה בין הדפים השונים, כמו כיתוב התמונה. אפשר להשתמש בפרמטר לנתון שמשתנה בין ערך לערך בהם רוצים שהמפה תופיע (למשל "כיתוב תמונה", "רוחב גדול" וכן הלאה).
תבנית {{מפת תמונה}}
אחד הקשיים בשימוש ב-imagemap נגרם מהעובדה שכאשר כוללים imagemap בערך, צריך להחליט על גודל התמונה. אם הוא מוצג בצורה ממוזערת, הרי שברגע שמגדילים אותו, חוזרים להצגת תמונה רגילה, ומאבדים את האזורים החמים. הצגת ה-imagemap בגודל קטן, כמו התמונות הרגילות שנהוג להציג בצורה ממוזערת, עלולה לפגוע בשימושיות, שכן האזורים החמים עלולים להיות קטנים מכדי לאפשר זיהוי קל ושימוש נוח (אם האזור החם קטן, הרי שבהצגה ממוזערת הקורא נדרש "לצלוף" עם העכבר על אזור קטן מאד של המסך). לעומת זאת, הצגת התמונה בגודל מלא עלולה לפגוע בעיצוב הערך, ובאופן כללי אנחנו משתדלים להציג תמונות בערכים בצורה ממוזערת.
כדי לפתור את הדילמה נוצרה תבנית "מפת תמונה". ייחודה של התבנית הוא שבלחיצה על הכיתוב "לחצו להגדלה", ה-imagemap יוצג בצורה מוגדלת, אבל בלי להוציא את הקורא מדף הערך, שלא כמו תמונה רגילה בו לחיצה על התמונה מעבירה את הקורא למרחב הקבצים. באופן כזה, תכונות ה-imagemap, עם האזורים החמים, נשמרות גם בצורה המוגדלת.
הוראות שימוש בתבנית ניתן לקרוא בתבנית:מפת תמונה. דוגמאות אפשר לראות בדף /דוגמאות.
אז למה מיזם?
ImageMap הוא כלי חכם מאוד, אבל השימוש בו אינו פשוט כלל. יצירת מפת תמונה מפורטת ואיכותית יכולה לארוך זמן רב. אם נקים מיזם, נוכל בכוחות משותפים לעשות זאת במהירות רבה, ואפילו ליהנות מזה.
אז למה בכלל להשתמש בזה?
במשפט אחד: מדובר בכלי חכם, המאפשר הבנה מהירה יותר של החומר הנלמד, ומקל הן על הכותבים והן על הקוראים.
למי כדאי להשתתף?
כל מי שרוצה. אמנם לימוד הכלי הוא מעט מסובך, אך כשמבינים את העיקרון, זה פשוט מאוד.
- למי שמתעניין באנטומיה - המיזם יכלול תמונות רבות שיש למפות בתחום האנטומיה.
- מי שאוהב טכניקה. המיזם יכלול תמונות רבות למפות בתחומים טכנולוגיים, מכניים, תרשימים למיניהם.
- במסגרת המיזם נמפה גם תמונות מרובות משתתפים, כלומר, תמונות בהן מספר אישים נמצאים, על מנת לבאר בצורה טובה יותר את זהות כל אחד מהם.
עקבו אחר ההוראות בדף /מועמדים. כעת אנו יוצאים לדרך. בהצלחה!
משתתפים
למעוניינים להשתתף במיזם, הוסיפו את שמכם ברשימה הזו: