היינריך רויס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
היינריך רויס

הנסיך היינריך רויס מקסטריץגרמנית: Heinrich Prinz Reuss zu Köstritz; נולד ב-4 בדצמבר 1951) הוא איש אצולה גרמני, הנושא את הכינוי "היינריך השלושה עשר". ידוע כמלוכן המתנגד לממשלה הגרמנית. בדצמבר 2022 נעצר על ידי המשטרה הפדרלית הגרמנית בעוון הנהגת הפיכה שלטונית.

ביוגרפיה

הוא נולד בבודינגן ב-4 בדצמבר 1951 לנסיך היינריך הראשון רויס מקוסטריץ ולדוכסית וויסלאווה פיאודורה ממקלנבורג, שהייתה בתורה ילדתו היחידה של הפוליטיקאי הגרמני הדוכס אדולף פרידריך ממקלנבורג. בית רויס, שממנו מגיע רויס, מתוארך למאה ה-12 וניהל היסטורית את אזורי גרה וגרייץ. היינריך התרחק ממשפחתו בסביבות שנת 2009.

רויס עבד כמפתח נדל"ן, הפעיל חברה בשם "לשכת הנסיך היינריך" (Buero Prinz Reuss) בפרנקפורט, וכן ייצר שמפניה. ב-2017 הוא תמך בקבורה מחדש של שרידי מספר מאבותיו, הבולטים ביניהם הנרי השני, רוזן נסיכות רויס הקו הצעיר, במיקומם המקורי. הסרקופגים שלהם הועברו שוב ושוב מאז שהכנסייה שבה הם נקברו נהרסה בשריפה ב-1780.

תיאוריות קונספירציה ומחלוקת

רויס דיבר בעד משטרי מס נמוכים יותר, ובירך את שיעור ה-10% בנסיכות רויס לשעבר ואמר שהוא יאפשר לאזרחי רויס לנהל "חיים מאושרים" כי זה היה "פשוט ושקוף". הוא טען שממשלת גרמניה המודרנית והאיחוד האירופי רחוקים ובלתי נגישים יותר משהיו הנסיכים הפיאודליים. רויס גם נשא נאומים בעלי קונספירציות אנטישמיות וטענות שגרמניה הפכה למדינה וסאלית מאז מלחמת העולם השנייה.

בפסגת עסקים דיגיטליים ב-2019, רויס נשא נאום בעל תוכן קונספירטיבי של הימין הקיצוני והאשים את הרוטשילדים והבונים החופשיים במלחמות המאה ה-20. באוגוסט 2022, לאחר שהופיע במסיבה שנערכה לכבודו של פוליטיקאי גרמני שאהד את תנועת הימין הקיצוני "אזרחי הרייך" (רייכסבורגר, ששואפת לשחזר את הרייך השני) ומי שהואשם בתקיפת עיתונאי, גינה ראש משפחת רויס הנוכחי, היינריך ה-14, את היינריך ה-13, וכינה אותו "קרוב משפחה רחוק" ו"אדם מבולבל הרוכל בתיאוריות קונספירציה".

מעורבות במזימת ההפיכה הגרמנית ב-2022

ב-7 בדצמבר 2022, רויס נעצר בביתו בפרנקפורט במהלך מבצע נרחב של פשיטות של המשטרה הגרמנית נגד קושרים מהימין קיצוני שזממו לארגן הפיכה ולפרוץ בכח אל בניין הבונדסטאג הגרמני. לטענת המשטרה, הקושרים של ההפיכה כללו גם את חברת הבונדסטאג לשעבר, בירגיט מלזק-וינקמן, כמו גם תומכי תנועת רייכסבורגר שקיוו למנות את רויס בן ה-71 לראש המדינה. האחוזה של רויס בתורינגיה הייתה לכאורה אתר של מחסני נשק ופגישות בנוגע לקנוניה.

בתקשורת הגרמנית נטען כי רויס פנה לממשלת רוסיה דרך השגרירות שלה בברלין, ככל הנראה כדי לקבל סיוע בהפיכה. אם כי אין אישוש אם רוסיה השיבה לפנייתו. על פי התביעה הפדרלית בגרמניה, אישה רוסייה בכינוי ויטליה בי סייעה לו. שגרירות רוסיה בברלין מיהרה לפרסם הודעה כי אין לה שום קשר ל"ארגוני טרור או ארגונים בלתי חוקיים" בגרמניה. דברים שחזר עליהם גם דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב.[1][2]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא היינריך רויס בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

היינריך רויס35213537Q75392006