החברה הבריטית הבין-כוכבית
החברה הבריטית הבין-כוכבית נוסדה ב-1933 והיא כיום הארגון הוותיק בעולם שמטרתו היא לקדם ולתמוך במחקר בתחומי אסטרונאוטיקה וחקר חלל. זהו מוסד ללא כוונות רווח (מלכ"ר) שמשרדיו יושבים בלונדון והוא ממומן על ידי תרומות חבריו. החברה מפרסמת ביטאון אקדמי שנושא את שמה וכן כתב-עת לציבור הרחב בשם "תעופת-חלל" (Spaceflight). לארגון זה קדמו החברה הבין-כוכבית האמריקאית (נוסדה ב-1930), גוף גרמני דומה בשם VfR וקבוצות מחקר טילים סובייטיות, אבל בשונה מכל אלה הוא אף פעם לא התמזג לתוך מכלול התעשייה הלאומי. עם היווסדה, יועדה האגודה במקור לא רק לקידום והעלאת המודעות הציבורית לאסטרונאוטיקה, אלא גם לבצע ניסויים מעשיים בתחום הטילים, בדומה לארגונים שהוזכרו לעיל. עם זאת, בשנת 1936 גילו חבריה כי הם מנועים מלממש שאיפה זו בגלל 'חוק חומרי הנפץ' הבריטי משנת 1875, אשר אסר על גופים פרטיים לערוך ניסויים בטילים מונעים בדלק נוזלי בתחומי הממלכה הבריטית.
בשנות ה-1930 המאוחרות, יזם הארגון פרויקט להנחתת בני אדם על הירח בעזרת טיל רב-שלבי, כאשר כל שלב מורכב ממספר טילים צרים מונעים בדלק מוצק. עיצוב הנחתת דמה למדי לנחתת של תוכנית אפולו.
ב-1978, פרסמה החברה מחקר בשם פרויקט דדלוס – מסמך מפורט בנושא ישימות משימה בין-כוכבית לא מאוישת לכוכב ברנרד, אשר השתמש בטכנולוגיות קיימות והערכות הגיוניות למדי של יכולות שיהיו קיימות בעתיד הקרוב. שיטת ההנעה המוצעת הייתה היתוך גרעיני, שהייתה אמורה להאיץ את החללית למהירות של כ-12% ממהירות האור.
סופר המדע הבדיוני והמהנדס ארתור סי. קלארק היה יו"ר האגודה בתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה. כמו כן, מאוחר יותר, זכתה החברה בפרס על שמו. איש הרדיו הבריטי צ'ארלס צ'ילטון הצטרף לחברה לפני כתיבתה והפקתה של טרילוגיית הרדיו המפורסמת בתחום המדע הבדיוני "מסע אל החלל".
קישורים חיצוניים
- אתר הבית של האגודה
- אין חדש תחת הירח, בעיתון דבר, 20 בינואר 1969.
21068790החברה הבריטית הבין-כוכבית