הוועדה הקוריאנית לטכנולוגיית חלל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הוועדה הקוריאנית לטכנולוגיית חללקוריאנית: 조선우주공간기술위원회; באנגלית: Korean Committee of Space Technology בראשי תיבות: KCST) הייתה גוף ממשלתי של קוריאה הצפונית, ששימשה כסוכנות החלל הלאומית של מדינה זו.

החומר שפורסם אודות סוכנות חלל זו מצומצם ביותר, ואפילו תאריך כינונה אינו ידוע ומוערך לשנות השמונים של המאה העשרים. תפקידי הוועדה כוללים את פיתוח תחום החלל בקוריאה הצפונית, פיתוח לוויינים ומשגרים. כמו כן מצוי גוף זה בקשרים עם הקהילה הבינלאומית ובמיוחד עם גופי האו"ם הקשורים בחקר החלל.

מיזמים עיקריים

פיתוח משגר לוויינים

המשגר טייפודונג-2, כפי שהוא ידוע מחוץ לקוריאה הצפונית, שימש לניסיון הראשון של מדינה זו להציב בחלל לוויין. לקראת שיגור הלוויין, הודיעו גורמים רשמיים בקוריאה הצפונית כי משגר הלוויינים שישגר את הלווין החדש נקרא אונחה (Unha, "גלקסיה"). משגר לוויינים זה גדול בהרבה מהטייפודונג. ניסוי שיגור ראשון נערך בתאריך 5 באפריל 2009.

תוכנית הלוויינות

לוויין ניסיוני קטן בשם קוואנגמיונגסונג (Kwangmyŏngsŏng, "כוכב זוהר") שוגר לחלל בשנת 1998, על ידי משגר לוויינים המכונה מחוץ לקוריאה הצפונית בשם טייפודונג-2. הלוויין לא הצליח להיכנס למסלול סביב כדור הארץ. לוויין שני בשם קוואנגמיונגסונג 2 שוגר לחלל ב-5 באפריל 2009, אולם עקב תקלה בשלב השלישי של המשגר הוא כשל מלהיכנס למסלול הקפה סביב כדור הארץ. קוואנגמיונגסונג 3 הוצג לתקשורת הבינלאומית ב-8 באפריל 2012 אך שיגורו לחלל כשל באפריל 2012. לווין חלופי הנקרא קוואנגמיונגסונג 3(2) שוגר בהצלחה ב-12.12.12[1] קוואנגמיונגסונג 4, לווין תצפית, שוגר בהצלחה ב-7 בפברואר 2016[2]

בשנת 2013 הוחלפה הוועדה בסוכנות חדשה: המינהל הלאומי לפיתוח האוויר והחלל.

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
הוועדה הקוריאנית לטכנולוגיית חלל28066551